Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Let's Party game

Dit is een bordspel van Polly Pocket. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit echt gespeeld heb, maar als ik de gebruiksaanwijzing lees word ik er al blij van. Wist je trouwens dat er  in 1994 ook een Party Game is uitgebracht? En dat er in elk geval ook nog een Polly Pocket Pet Store en een Birthday Party travel game bestaan? Het spel bestaat uit superveel onderdeeltjes, die worden later nog apart benoemd. Het idee is dat er op het bord 4 feestjes zijn. De eerste die bij alle 4 de feestjes op bezoek is geweest en daar een setje ballonnen mee heeft genomen, en vervolgens weer terug is bij zijn startpunt heeft gewonnen. 

Ik probeer de Engelse gebruiksaanwijzing hieronder een beetje uit te leggen. Het is nogal een lang stuk...
Je begint natuurlijk met je voertuig/diertje te kiezen en het bijbehorende popje. Deze zet je op het bord op de plek waar dit aangegeven is. In het midden zet je een soort kraampje met 4 cadeautjes per kleur. De jongste speler mag beginnen en gooit met de dubbelsteen. Je mag zelf weten welke richting je oploopt, maar mag niet halverwege je beurt van richting wisselen. Je mag dus niet 4 stappen vooruit en dan weer twee terug.  Als je toevallig op hetzelfde vakje komt als een van je medespelers mogen jullie allebei blijven staan. Yeeeey, veel beter dan "Mens erger je niet". Op de dobbelsteen staan niet alleen nummers, maar bijvoorbeeld ook een plaatje van een envelop. Als je dat gooit pak je de uitnodiging (invitation) die bovenop het stapeltje ligt. Als je geen uitnodiging wil mag je ook één vakje voor of achteruit. Als je er wel voor kiest om de envelop te spelen moet je zo snel mogelijk naar het kraampje om daar een pakje van je eigen kleur op te halen ( dus het blauwe zwaantje heeft blauwe pakjes, etc etc). Daarna ga je zo snel mogelijk naar het feestje waar je de uitnodiging voor gekregen hebt. Nog meer goed nieuws: je hoeft niet het exacte aantal punten te gooien om bij het kraampje of bij het feestje uit te komen. Dus als je nog 2 stappen moet, en je gooit drie punten dan is dat ook goed.  Als je nou toevallig weer een envelopje gooit terwijl je al onderweg bent naar een ander feestje, dan mag je je ook naar het feestje gaan dat dichterbij ligt. Dus stel ik heb het blauwe zwaantje (Pixies feestje) en ik heb al een uitnodiging voor roze (Tina's feestje), ik heb mijn cadeautje opgehaald en ik sta bij het kraampje. Vervolgens gooi ik een envelop en ik krijg een uitnodiging voor geel of groen, dan mag ik daar ook naartoe, want dat is dichterbij. Je mag alleen niet twee keer hetzelfde feestje bezoeken. Eenmaal aangekomen op het feestje laat je een pakje achter en neem je een ballon mee, die kan je in de gaatjes die achterop je voertuig zitten prikken. Het kaartje met de uitnodiging leg je terug, onderop de stapel. 

Daarnaast kan je tijdens je beurt op een vakje komen dat eruit ziet als een bloem met een hartje er in. Dat betekent dat je een Luck Card mag pakken. Je moet deze dezelfde beurt gebruiken, tenzij het een uitnodiging voor een feestje is, dan mag je hem bewaren tot je het feestje bezocht hebt. Het kan zijn dat er op je lucky card staat dat je een uitnodiging van een van je medespelers mag pakken. Degene met de meeste uitnodigingen houd die omhoog, met de tekst kant naar zich toe zodat degene die mag kiezen niet kan zien welke uitnodigingen het zijn. Als niemand anders uitnodigingen heeft gaat de beurt voorbij en is de volgende aan de beurt (kloksgewijs). Als een speler na twee beurten nog een uitnodiging heeft kunnen bemachtigen, dan mag diegene bij de derde beurt een uitnodiging van de stapel pakken, de beurt is daarna over en gaat naar de volgende. Degene die als eerste alle 4 de kleuren ballonnen heeft verzameld en weer terug is op zijn startplek heeft gewonnen. 

Dit hoort er bij deze Party Game set:

  • 4x een Polly Popje, 1x groen, 1x blauw, 1x geel, 1x roze
  • Van elke kleur 5 ballonnen (20 in totaal)
  • Van elke kleur 5 cadeautjes (20 in totaal)
  • 2 standaardjes van elke kleur om het kraampje in te klemmen en neer te kunnen zetten. 
  • Gele auto
  • Blauwe Zwaan
  • Roze kat
  • Groene hond
  • 16 uitnodigings kaartjes
  • 12 Lucky kaart- kaartjes
  • 4 verdeelschermen voor de kraampjes in het midden
  • 1 dobbelsteen
  • 1 cadeaukraampje
  • speelbord
  • Spelbeschrijving aan de onderkant van de doos

Dit beweegt er in deze set:

  • geen bewegende onderdelen. 

Compleet: Ja


Terug naar overzicht