Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Jungle Adventure

Dit leuk vormgegeven rugtasje heeft een heel regenwoud in zich. Het is toch ongelofelijk hoeveel details er in één setje zitten. Elke keer als ik kijk zie ik weer wat nieuws. Dit Polly Pocket Jungle Adventure setje hoort bij de Vacation Fun serie en de mijne heeft onderop een serienummer staan, namelijk 0809VD. Ik weet niet of alle sets dat hebben. Van de Vacaction Fun serie die ik heb, zijn het er maar twee, namelijk deze en de Italian Holiday set. Naast die twee setjes zijn er ook nog de  Holiday Fun, Surf and Swim Island,  Summer Villa, Snow Mountain en Polly in Paris.

Polly is naar de jungle toe getrokken om foto's te maken van de prachtige natuur en eens te leven zonder stromend water, stroom en elektriciteit. Polly overnacht in een hutje in het bos, gemaakt van bamboe, boomstronken en een rieten dak. Er is een waterval vlak langs het huis, en zoals bekend is trekt water veel dieren aan. Polly zit heerlijk op de veranda voor het huisje als ze op de eerste dag een jonge leeuwenwelp ziet drinken in het riviertje. Dat is bijzonder. Polly blijft op veilige afstand om hem niet te verstoren, maar het diertje is zo nieuwsgierig dat hij zelf dichterbij komt! De dagen daarna volgt het diertje haar overal waar ze gaat. 

Een eindje voorbij het dorpje waar Polly slaapt is de rivier wat rustiger en ze besluit daar een kanotocht te maken. Het is mooi om het land vanaf het water te zien, zo kijk je er heel anders tegenaan!  Aan het eind van de vaart besluit Polly voorzichtig een kampvuurtje te maken om zo haar eten klaar te maken. Ze heeft van te voren wel uitleg gekregen van mensen die er ervaring mee hebben zodat er geen grote brand ontstaat. Polly moet er niet aan denken! 

Vlakbij haar kampeerplaats (eronder, je kunt dit eruit halen) is een vijvertje dat barst van de visjes. Het is vermakelijk om ze te zien. Als Polly een stukje brood in het water gooit komen ze allemaal kijken of er nog meer te halen valt. Natuurlijk is brood eten niet zo gezond voor de vissen, dus Polly besluit om ze maar niet verder te voeren. Bovendien eten de vissen graag mugjes en muggenlarven, en dat is een belangrijke klus, zeker in de Jungle! 

Op de terugweg, bij de plaats waar Polly de kano aanmeert ziet ze een boomhut. Vanuit de boomtoppen heeft ze een heel ander uitzicht over de bossen dan vanaf de grond. Ze klimt in de boom en ziet de leeuwenwelp beneden alweer op haar wachten. Wat raar... Hij ziet er gezond en levendig uit. Aan het eind van de dag is Polly erg moe, ze gaat weer naar huis waar ze een nacht heerlijk slaapt in de comfortabele hangmat. 

De volgende ochtend is de tafel gedekt met heerlijk tropisch fruit, mango's, een ananas en allerlei ander lekkers. Na het eten neemt ze haar rugzak en is ze weer klaar voor een nieuwe dag vol belevenissen. 

Dit hoort er bij de Jungle adventure set:

  • Polly
  • Leeuwtje
  • Tasje in de vorm van de set
  • Camera op statief
  • Boom
  • Terrasje

Dit beweegt er in deze Polly Pocket;

  • De hangmat schommelt
  • Het bootje kan over de rivier varen door de hendel aan de buitenkant van de set te bewegen

Compleet: Ja

Terug naar overzicht

Terug naar overzicht