Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Birthday Cake bash

Laatst moest ik wat bestellen bij de winkel met het dikke blauwe mannetje (b-b-b-b-b-b-b-bol.com) en toen dacht ik: als ik dan toch wat moet bestellen, dan kan ik eigenlijk net zo goed nog een Polly Pocket mee bestellen die ik nog niet ergens anders te koop zag, namelijk de Polly Pocket Birthday Cake Bash set. Deze set heeft de vorm van een taartpunt en als je hem opent zie je een supergaaf feest, waar zelfs een draaimolen voor is neergezet. Wat ik leuk vind aan deze set is dat er een ring in verstopt zit, net zoals bij veel setjes uit de Ringcase serie uit 1991. Het ringetje is miniscuul. Ik krijg hem niet eens om mijn pink. Maar het is evengoed hardstikke leuk. 

Het ringetje zit verstopt in het cadeau onderaan. Het dekseltje van het cadeau is dus de ring, maarrrr. Je kunt dit vierkantje met strik er ook afhalen en de taart op de ring vastklemmen. Superleuk bedacht! Bovendien past er een popje in de taart, al kan hij dan lastig weer dicht zonder een arm of hand van een popje zwaar te kneuzen of wellicht zelfs te amputeren ;) 
In de onderste helft van de set vinden we een tafel waarop allerlei items liggen om te dragen voor op een foto, in het Engels noemen ze dit "photo boot props", een goede Nederlandse vertaling kan ik hier eigenlijk niet echt voor bedenken. Dat deel kan je openklappen en dan zie je in plaats van deze versieringen een paar pizza's, donuts en een heerlijke taart staan. Daarnaast is een draaimolen met paardjes (geen eenhoorns ;) ) en op de bovenste verdieping is de ruimte voor de DJ met natuurlijk een dansvloer. In het bovenste puntje van de taart hangt een Piñata, als je dat paneeltje omdraait dan is de Piñata open en zie je er snoepjes en confetti uitvallen.

Bij dit setje zit, zoals bij veel nieuwe grotere Polly Pocket sets, een velletje Stick it stickers. Je kunt ze bij deze set m.i. echter alleen aan de buitenkant van de set opplakken, want de bodem van de set is bezaaid met "confetti" en dan wel in reliëf zodat je daar niet echt iets op kan plakken. Wat ik wel weer erg goed vind, en wat bij bijvoorbeeld  Surf n Sandventure Sandcastle niet zo was, is dat als je aan de discobal draait, het paneel met de piñata draait. Het artikelnummer van deze set is FRY35 en ondanks dat dit setje vanaf 2019 is verkocht, staat op de bodem 2018

Dit hoort er bij Birthday Cake Bash: 

  • Polly
  • Lila
  • Ring
  • Dekseltje van cadeau dat op de ring past
  • Taart die open kan en op de ring past
  • Velletje Polly Stick stickers

Dit beweegt er in deze Polly Pocket

  • De draaimolen draait rond
  • De deksel van het cadeau kan je uit de set halen en als ring dragen
  • het paneel met de piñata draait rond als je aan de discobol draait
  • De dansvloer voor de DJ stand draait rond
  • De deksel van de taart kan open

Compleet: Ja


Terug naar overzicht