Polly Pocket verzameling

Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pockets

Bridesmaid Polly Geel

De gele variant van deze set, een van de drie variaties die in 1989 op de markt zijn gekomen. Er bestaat ook nog een parelwitte en een roze varant. In 2000 is er daarnaast een reproductie op de markt gebracht. Deze gele set is onder twee namen op de markt gebracht en staat dus ook wel bekend als Polly in a Wedding compact. De naam Bridesmaid Polly wordt over het algemeen het meest gebruikt om deze sets mee aan te duiden. 

Polly is door haar vrienden Peter en Nancy gevraagd als bruidsmeisje op hun huwelijksdag. De compact set stelt de kerk voor waar in het huwelijk voltrokken zal worden. De gasten staan al buiten te wachten voor de grote dag. Je ziet ze staan als je de deurtjes van de kapel in de bovenkant van de set openmaakt. Op de benedenverdieping zie je het kerkorgel met daarin ruimte voor een goudkleurig ringetje. Bij mijn set ontbreekt dit ringetje nog, en het lijkt ook niet bij alle sets inbegrepen te zijn geweest. 

Rechts van het orgel staat de tafel met daarop de bruidstaart al klaar, er staan zelfs al wat cadeautjes op de cadeautafel en ook voor muziek is gezorgd, er staat een stereo installatie met twee boxen onderin links (achterin). Ten tijde van het maken van detailfoto's van deze set had ik de bijbehorende popjes nog niet, maar evengoed zijn de details toch leuk om te zien. 

Terug naar overzicht