Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Jewel Case set no. 2

Dit is een Jewelcase uit 1989, op het eerste gezicht niet heel erg indrukwekkend maar toch zijn er vier verschillende sets van gemaakt, met elk talloze popjes. Zoals je ziet zitten bij mijn set al behoorlijk wat popjes, maar... mijn set is niet compleet.

De popjes die ik wel heb zijn van links naar rechts: Polly, Tiny Tina, Polly en Buttons.
Op de onderste rij van links naar rechts: Mr Skint, Moneybags, Wee Willie en Midge.
Mocht je je nu toevallig nog afvragen wat het blauwe dingetje op de foto is, tussen de stier en het autootje in: dat is een telefooncel. Voor degenen die grofweg na 1995 geboren zijn en er nog nooit een in het echt gezien hebben: in de tijd vóór de mobiele telefoon stonden er in elk dorpje en elke stad (groene) telefooncellen. Als je wilde bellen gooide je daar wat muntgeld in en je draaide het nummer van degene die je moest bellen. Telefoonnummers leerde je in die tijd nog uit je hoofd. (En uhm ja: ik voel me nu best een beetje oud, nu ik dit zo schrijf). 

Zoals ik zei is mijn set niet compleet: Er hoort ook nog een tractor, een paard met ruiter, een paard, nog een schaap en tot slot de zeer gewaardeerde maar moeilijk te vinden meneer Sprout bij. De verschillen tussen de sets zijn klein, alleen de speeltoestellen en huisjes hebben een andere kleur. Daarnaast is het nog zo dat de bijgeleverde  tractor en telefooncel ook van kleur kunnen verschillen. Er zijn van beide genoemde items minstens 4 kleuren gezien. 

Hoewel alleen de wip en de draaimolen kunnen bewegen en er verder slechts een paar hekjes zijn die open en dicht kunnen, kan je vanwege de hoeveelheid popjes en het formaat toch best wel wat speelplezier beleven aan deze set. Je kunt de onderkant eruit halen waarna een opbergbak zichtbaar wordt. Handig om je losse Polly Pocket popjes, ringen of andere kleine spulletjes in te bewaren. 


Terug naar overzicht