Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Fifi's Parisian Apartment

Dit Polly Pocket Fifi's Parisian Apartment setje is gemaakt in 1990. Het is er één uit een serie van 5 setjes in deze bloemvorm uit dit jaar. Lees meer over dit setje en het verhaaltje dat op de verpakking stond onder de foto's. Bij heel veel setjes is het engeltje afgebroken dat je in het onderste gedeelte rechts in de set ziet. Dat was ook bij mijn eerste setje zo, en het ergste was dat me dat pas na lange tijd opgevallen is. Ondertussen heb ik ook een setje met een engeltje dat nog op zijn plek staat. De fotoserie van het setje die je onderaan deze pagina ziet is echter nog van het oude setje, dus daar moet je het beeldje even zelf bij denken. 

Dit setje laat Fifi zien in haar appartement in Parijs. Vanaf haar balkon kan ze de Eiffeltoren zien staan. In de tuin is lekker veel ruimte voor haar twee poedels Henriëtta en Henry. Het is een oud Frans huis en in de tuin staat een groot, wit, stenen beeld van een engel. Polly kan genieten van haar tuin terwijl ze in haar schommelstoel zit, en haar honden zijn nooit ver bij haar vandaan. In de tuin staat namelijk een mooi groot hondenhok.

Achter het hondenhok, links achteraan in de set staat nog een gedekte tafel, met een lekker Frans stokbroodje en een heerlijk drankje. 

Op de verpakking stond een leuk Engelstalig verhaaltje. Door Copyright rechten mag ik die tekst niet gebruiken, maar ik heb wel geprobeerd hem zo goed mogelijk te vertalen voor je:
Fifi is Polly's penvriendin. Ze woont in een prachtig appartement dat uitkijkt over een park waar ze elke dag haar poedels uitlaat. Fifi is als alle Franse meisjes: ze is erg mooi en modebewust. Haar appartement heeft een balkon zodat ze kan kijken naar hoe andere mensen picknicken, vliegeren, rennen om de metro te halen of in de zon zitten. Polly gaat binnenkort bij Fifi op bezoek!

 Deze popjes horen bij Fifi's Parisian Apartment:

  • Fifi
  • Henrietta, witte poedel 
  • Henri, zwarte poedel

Dit kan er bewegen in dit setje: 

  • In Fifi's Parisian Apartment Compact kan alleen de groene schommelstoel bewegen


Compleet: Ja
Opmerkingen: De verf van popje Fifi is een beetje beschadigd zoals je op de foto's hieronder goed kunt zien 

Terug naar overzicht