Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Dream World 4

Ooit had ik het geluk voor een prikkie de hele set popjes voor deze Dream World variatie te kopen. Dat heb ik gedaan en toen was het wachten op de set zelf. Die kreeg ik op 16 augustus dankzij Anne-Marie in mijn collectie. Het duurde even voor ik de tijd had om het setje op de website te zetten, maar hier is hij dan. 
Alle popjes zitten erbij en het setje is dus helemaal compleet, alleen het parasolletje op het grote huis is afgebroken en er mist een deurtje.

In dit setje kan enorm veel open.
We beginnen de rondleiding rechts van het grote huis. Hier is een soort zitkuil/dorpspleintje met bankjes en in het midden een fontein. We kijken verder naar rechts, hier staat een stal, de dieren kunnen uit de voerbak in de stal eten en buiten staat hun drinkbak. De staldeur en de poort naar de wei kunnen open en dicht. In de wei is een aparte afscheiding gemaakt voor het varkentje, hij heeft zijn eigen voerbak. 

Naast de stal ligt een grasveldje en daar staat een soort 8hoekig  prieeltje dat open kan, hier mist bij mijn set het deurtje, maar dat kan uiteraard ook open en dicht. In dit huisje staat een piano. Daarnaast loopt een weg en dan kom je bij het strand uit. Hier staat een parasol, er is een klein vijvertje met rotsen en er liggen mooie schelpen op het strand. Er ligt ook een handdoek en een fles zonnebrandcreme klaar. . Precies naast het strand staat een tentje dat je open kunt klappen, hierin zie je een slaapzak liggen en buiten de tent staat een pannetje om te koken. In dit pannetje zitten twee worstjes en een gebakken ei. Ik blijf me verbazen over de details in alle sets. 

Als je weg volgt zie je een brug, in deze set is hij geel met oranje stenen, in de dream world 3 set is hij geel. Je ziet nu een grote boom die open kan. Bovenin staan twee stoeltjes en er ligt een verrekijker. Vanuit de boom kunnen de popjes met een glijbaan naar beneden, ze komen dan uit bij een picknickkleedje. Aan de andere kant van de boom is een konijnenhol.

Een stukje verder begint dan de speeltuin met een wip, draaimolen en schommel die echt kunnen bewegen. Een glijbaan mag natuurlijk ook niet ontbreken. Precies naast de speeltuin is het zwembad met een duikplank en een tafel met stoeltjes. Naast het zwembad zijn verschillende trapjes die naar het grote huis leiden. Achterin het grote huis zit een deurtje dat open kan en aan de linker zijkant ook. De twee zijkanten kan je naar opzij open klappen zodat je de binnenkant van het huis ziet. Links is een hal met een trap naar boven. In de hal onder de trap staat een grote staande klok en een tafeltje met een telefoontje er op. In het opengeklapte deel zie je  een keukentje, een slaapkamer met bed en bureau en de hal waar je binnenkomt. In het rechtse opengeklapte gedeelte zie je een huiskamer, een muziekkamer, nog een slaapkamer en een badkamer. In het vaste gedeelte is een eettafel en bovenin een woonkamer met open haard. 

Aan de achterkant van het grote huis is de toegang naar het dakterras. Ook daar zit een deurtje dat open kan. Op het dakterras staat een ligbed met een parasol. 

Vervolgens zijn we toegekomen aan het laatste deel van de set: de grote vijver in het midden. Er is een aanlegsteiger en in het midden ligt een eilandje dat open kan. In dit eilandje ligt een schatkist met goudstukken en de schatkaart. Het water loopt door onder het bruggetje. 

Compleet: Ja!
Opmerkingen: een deurtje en een parasolletje is afgebroken. 


Terug naar overzicht