Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Jeweled Palace

Een setje dat ook wel Princess Pollys Eastern Paradise of Polly's Ruby Paradise genoemd wordt. Dat ligt een beetje aan of hij door Mattel of door Bluebird op de markt is gebracht. Dit setje is een oosters paleis en is meer bekend onder de naam Polly Pocket Jeweled palace. Dit setje is er één uit een serie van 4 van dit soort setjes uit dit jaar. Daarnaast zijn er ook ringen en lockets met een "jewel/diamantje" er in gemaakt. Deze compact setjes zijn kleiner dan de setjes uit bijvoorbeeld 1989, maar groter dan de Lockets.

Op de benedenverdieping zie je een soort zitkuil met allerlei kussens waar je heerlijk in weg kunt zakken. Middenin de kamer staat een grote schatkist. Als je deze openmaakt zie een robijn! Als je goed naar Polly haar outfit kijkt zie je dat ze ook een steen draagt.In de bovenste helft zie je een kamer met een troon, hier wordt officieel bezoek ontvangen. Het uitzicht dat Polly vanaf deze kamer heeft over de stad is adembenemend. Helemaal bovenin zie je haar hemelbed staan. Ze heeft haar slaapkamer precies zo ingericht als ze zelf mooi vindt.

Zoals ik bovenaan de website al vertelde zijn er meer setjes met een soort edelsteen gemaakt in dit jaar. Dit zijn die setjes: Jeweled Forest,  Jeweled Sea ,  Princess Pollys Ice kingdom,   Pretty Present Locket en Dress up Jewel locket. Het bleef niet bij alleen speelsetjes, er werden ook nog een aantal sieraden en andere artikelen die gemaakt waren om zelf te dragen zoals deze twee haarbanden Princess Pollys Sparkling Headband groenPrincess Pollys Sparkling headband roze en een serie van 8 ringen waarvan ik deze twee heb:  Springtime Princess GroenSky Princess Ring blauw en  Rose Princess Ring donkerroze. Ik kan me voorstellen dat deze serie een enorme hit is geweest. De setjes zijn zo gaaf! 


 Dit hoort er bij Jeweled Palace:

  • Polly  
  • Chatter, aapke
  • Schatkist 

Dit beweegt er in deze Polly Pocket:

  • Het goudkleurige deurtje kan open
  • De schatkist kan open en dicht en uit de set gehaald worden


Compleet: Ja
Opmerkingen: De bovenkant van het setje is een heel klein beetje verkleurd. 


Terug naar overzicht