Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Schoolhouse

Dit is het schoolgebouw van het dorp waarin Polly en haar vriendinnen wonen. Het lijkt wel bijna alsof dit gebouw vroeger een kerkje was, want in de toren hangt niet alleen een grote klok maar staat ook nog een orgel. Die wordt natuurlijk gebruikt voor de muzieklessen. De grote goudkleurige schoolbel wordt elke dag geluid zodat iedereen weet dat ze naar binnen moeten en de lessen beginnen. In de tuin van de school staat een basketbalpaal en een glijbaan. Binnen op de begane grond is er een keuken, de toiletten  en een klaslokaal. Bovenin is de gymzaal en de cafetaria waar de lunchpauzes gehouden worden.

Bij deze set horen 4 popjes: Polly, Mitzi (aka Kim, donkere huid), Mrs Lila (aka Penny), Dixie (aka Maria, donkerbruin haar en in mijn setje met maar 1 arm) . In dit setje kan je 1 AAA batterij stoppen en dan gaan er lichtjes branden. Bij mijn set werken de lampjes helaas niet meer. 

Een grappig weetje over dit setje is dat het paarse deurtje op de benedenverdieping niet open kan. Het zit klem tussen de klok aan de deur en een trap naar boven. 


Terug naar overzicht