Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Magical Mansion variatie

Toen ik eens een partij Polly Pockets kocht van iemand zat daar deze Polly Pocket Magical Mansion variatie bij. Eigenlijk hoort hier helemaal geen variatie van te zijn, maar het setje was écht anders dan mijn set. Het zeil/dakje bij het zwembad is bij de set die ik al had donkerroze wit gestreept. Bij die set die ik toen ontving was dit lichtpaars met wit gestreept. Dat is de set die je hieronder ziet. Hij lijkt hier en daar een beetje verkleurd, terwijl andere delen echt niet verkleurd zijn en toch een andere kleur hebben. Verder is het helemaal hetzelfde als de gewone set. Maar omdat ik het verschil zo groot vond heb ik ze toch allebei gehouden. De verschillen kun je goed zien op de foto's onder aan deze pagina, waarop de setjes naast elkaar staan. In het setje kunnen lampjes branden en er is zo ontzettend veel te zien en te beleven, maar het allerleukste aan deze set vindt ik de garage, waar de auto zelf uitrijd als je op het groene boompje drukt. Altijd leuk! 

Dan nu de beschrijving van het huis: 

Helemaal rechts is de stal voor het paard. Het poortje wat ervoor staat kan open en je kunt het dakje van de stal openklappen. Je ziet dan een paar hooibalen met een riek staan. In het bovenkantje is een kantoor gevestigd maar dat hoort niet bij de stal maar bij het huis. In de grote kamer links naast de stal is een grote balzaal ingericht. Er is een dansvloer die kan draaien, er staat een hele mooie ijs-zwaan bij de achterste wand en er staan grote mooie lichtposten. 
Weer links hiervan is de garage die opengaat als je op het boompje dat daarnaast staat drukt. Vervolgens zie je uiterst links een zwembad met een schommelbank, een ligstoel en een tafel gedekt met allerlei lekkers. De barbecue staat al aan. In het zwembadje zit een holte waar precies een popje in past. Zo lijkt het net alsof het popje in het water staat. 

Klap je het dakje van de tuintent open zie je dat daar nog een grote, reeds gedekte, eettafel staat met drie stoelen. 
Als je het dakje met het torentje openklapt (het dakje dat boven de garage zit) zie je onderin een keuken met twee stoelen die elk kunnen draaien, een deurtje dat opent naar de tuin met zwembad en een deurtje dat opent naar de balzaal. 

In het bovenste gedeelte van dit opengeklapte torenkamertje is de fitnessruimte ingericht. Er liggen gewichtjes, er staat een hometrainer en de fitnessmat ligt nog klaar op de grond voor de volgende die hem wil gebruiken. Er staat ook een zonnebank. Om iets meer sfeer aan te brengen tijdens het sporten staat er ook een radio zodat er wat muziek gedraaid kan worden. Via deze bovenverdieping gaat er een klein trapje naar beneden, naar een slaapkamer. De slaapkamer heeft een heel groot bed, een nachtkast met schemerlamp en een kaptafel. Er zijn dubbele deuren die naar het balkon leiden, Deze slaapkamer heeft een aangrenzende badkamer met toilet (en nu ik de set goed bekijk is het alsof deze ooit los is geweest en net-niet-op-de-goede-plek teruggeplakt. Er is een ruime wastafel en een bubbelbad. Dit badje heeft wederom een holte waar een popje in kan zitten. Vanuit de slaapkamer loopt een trapje naar beneden naar het kantoor. Dit is tevens het dakje van de stal als hij dichtgeklapt is. 

Er is nog een grote kamer die onder het brede roze dakje verstopt zit. Dit is de kinder speelkamer waar een kist met (buiten-)speelgoed te vinden is, een paar dozen en nog een grote kist. Het transparante dakje boven de stallen kan ook nog opengeklapt worden. Dit is een soort binnentuintje met een helebooel boompjes en planten. Er staat een bank om van al het moois te genieten. Het enige raadsel is hoe de popjes op die verdieping geraken want er is geen trap of deurtje die hier op uit komt. 

Dit hoort er bij bij Magical Mansion: 

 • Polly
 • Polly
 • Laura
 • Rachel
 • 5 gekleurde vlaggetjes
 • Roze auto
 • Flash, paardje
 • Koets

Dit beweegt er in deze Polly Pocket:

 • Druk op de struik naast de garage en de garage gaat open en de auto rijdt er uit
 • Het hekje naar de paardenstal gaat open
 • De schommelbank op de veranda schommelt
 • Door op het gele tafeltje bij het zwembad te drukken gaan de lampjes aan (verschillende keren drukken geeft verschillend effect)
 • Draai aan het boompje voor in de set om de dansvloer te laten draaien. Als je dit doet terwijl de lampjes branden dan geeft dat een speciaal effect met de lichtjes
 • De dubbele deuren voorin de set kunnen open en dienen ook als slaapkamerdeur. 
 • De deur van de badkamer opent en sluit
 • De stoelen in de keuken draaien rond
 • De keukendeur kan open en dicht
 • Door aan het torentje te draaien beweegt het voetstukje in de fitnesskamer, waardoor het popje dat daar op staat kan draaien
 • deurtje naar een klein kamertje vooraan rechts in de set kan open en dicht
 • Het verrekijkertje kan draaien


Op de Only Polly Pocket website staat een duidelijke beschrijving van hoe je eventueel een vastgelopen dansvloer en kapotte lampjes kunt repareren van deze set. 


Terug naar overzicht