Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Magical Mansion + speelmat

Dit is een van de grotere Polly Pocket sets. Het is een groot landhuis waar een plastic speelmat bij hoort waar je ook andere huisjes op kunt zetten. Bij dit huisje horen vier popjes, Polly in de lange roze jurk, Polly in een oranje shirt, Rachel en Laura. Er horen ook 5 vlaggetjes bij, een auto, een paard en een koets. 

Dan nu de beschrijving van het huis: 
Helemaal rechts is de stal voor het paard. Het poortje wat ervoor staat kan open en je kunt het dakje van de stal openklappen. Je ziet dan een paar hooibalen met een riek staan. In het bovenkantje is een kantoor gevestigd maar dat hoort niet bij de stal maar bij het huis. In de grote kamer links naast de stal is een grote balzaal ingericht. Er is een dansvloer die kan draaien, er staat een hele mooie ijs-zwaan bij de achterste wand en er staan grote mooie lichtposten.
Weer links hiervan is de garage die opengaat als je op het boompje dat daarnaast staat drukt. Vervolgens zie je uiterst links een zwembad met een schommelbank, een ligstoel en een tafel gedekt met allerlei lekkers. De barbecue staat al aan. In het zwembadje zit een holte waar precies een popje in past. Zo lijkt het net alsof het popje in het water staat. 

Klap je het dakje van de tuintent open zie je dat daar nog een grote, reeds gedekte, eettafel staat met drie stoelen.
Als je het dakje met het torentje openklapt (het dakje dat boven de garage zit) zie je onderin een keuken met twee stoelen die elk kunnen draaien, een deurtje dat opent naar de tuin met zwembad en een deurtje dat opent naar de balzaal. 

In het bovenste gedeelte van dit opengeklapte torenkamertje is de fitnessruimte ingericht. Er liggen gewichtjes, er staat een hometrainer en de fitnessmat ligt nog klaar op de grond voor de volgende die hem wil gebruiken. Er staat ook een zonnebank. Om iets meer sfeer aan te brengen tijdens het sporten staat er ook een radio zodat er wat muziek gedraaid kan worden. Via deze bovenverdieping gaat er een klein trapje naar beneden, naar een slaapkamer. De slaapkamer heeft een heel groot bed, een nachtkast met schemerlamp en een kaptafel. Er zijn dubbele deuren die naar het balkon leiden, Deze slaapkamer heeft een aangrenzende badkamer met toilet (en nu ik de set goed bekijk is het alsof deze ooit los is geweest en net-niet-op-de-goede-plek teruggeplakt. Er is een ruime wastafel en een bubbelbad. Dit badje heeft wederom een holte waar een popje in kan zitten. Vanuit de slaapkamer loopt een trapje naar beneden naar het kantoor. Dit is tevens het dakje van de stal als hij dichtgeklapt is. 

Goed, alle dakjes gaan even dicht zodat we naar de bovenste verdieping kunnen kijken

Er is nog een grote kamer die onder het brede roze dakje verstopt zit. Dit is de kinder speelkamer waar een kist met (buiten-)speelgoed te vinden is, een paar dozen en nog een grote kist. Het transparante dakje boven de stallen kan ook nog opengeklapt worden. Dit is een soort binnentuintje met een helebooel boompjes en planten. Er staat een bank om van al het moois te genieten. Het enige raadsel is hoe de popjes op die verdieping geraken want er is geen trap of deurtje die hier op uit komt. 

Dit huisje is voorzien van lampjes op verschillende plekken. Het aan-uit knopje is het gele kleine tafeltje naast de ligstoel bij het zwembad. De lampjes van mijn set werken allemaal naar behoren. 

Dit hoort er bij bij Magical Mansion: 

 • Polly
 • Polly
 • Laura
 • Rachel
 • 5 gekleurde vlaggetjes
 • Roze auto
 • Flash, paardje
 • Koets

Dit beweegt er in deze Polly Pocket:

 • Druk op de struik naast de garage en de garage gaat open en de auto rijdt er uit
 • Het hekje naar de paardenstal gaat open
 • De schommelbank op de veranda schommelt
 • Door op het gele tafeltje bij het zwembad te drukken gaan de lampjes aan (verschillende keren drukken geeft verschillend effect)
 • Draai aan het boompje voor in de set om de dansvloer te laten draaien. Als je dit doet terwijl de lampjes branden dan geeft dat een speciaal effect met de lichtjes
 • De dubbele deuren voorin de set kunnen open en dienen ook als slaapkamerdeur. 
 • De deur van de badkamer opent en sluit
 • De stoelen in de keuken draaien rond
 • De keukendeur kan open en dicht
 • Door aan het torentje te draaien beweegt het voetstukje in de fitnesskamer, waardoor het popje dat daar op staat kan draaien
 • deurtje naar een klein kamertje vooraan rechts in de set kan open en dicht
 • Het verrekijkertje kan draaien


Toen ik eens een partij Polly Pockets kocht van iemand zat daar nog een Magical Mansion bij. Die was echter anders dan mijn set. Het zeil/dakje bij het zwembad is bij deze set wit met donkerroze gestreept. Bij de set die ik toen ontving was dit lichtpaars met wit gestreept. De set is niet verkleurd en is verder helemaal hetzelfde als deze set. Maar omdat ik het verschil zo groot vond heb ik ze toch allebei gehouden. Foto's van die set vind je hier:  Magical Mansion Variatie


Terug naar overzicht