Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Pony Ridin' show

Als ik dit setje zie heb ik de neiging om YEEEHAAAA te roepen, als een cowboy (al weet ik niet of ze dat daadwerkelijk roepen, maar ach, dat terzijde). Het is een set in de vorm van een hoefijzer. Voor zover ik kan vinden ook de enige Polly Pocket set in deze vorm. Het is een rodeoterrein waar Polly en haar vriendin Tawny samen met paardje Thunder naartoe zijn afgereisd. Onderin kom je door openklappende deuren het terrein op. Er staan een paar sta-tafels en er is een bar. Op die bar staat een paars zwengeltje dat je kunt draaien. 

Als je dan de dakjes open doet verandert de tent in een tribune en zie je de bak waarin de shows opgevoerd worden. Hier zie een draaischijfje met een klein nopje erop. Als je daar het paardje op klikt met zijn achter hoeven en je draait aan het eerder genoemde hendeltje dan steigert en draait het paardje in het rond. Achter de tent ze je een oranje knop. Als je hierop drukt komt er een paardengeluid uit de set. De set werkt op 3 A76 knoopcel batterijen die je kunt verwisselen. Hiervoor moet je de schroefjes uit de bodem van de set (aan de onderkant!) losdraaien. De hele bodem komt dan los en je kunt vervolgens de batterijtjes wisselen. 

In de bovenkant van de set zie je een paar ruiten waardoor je naar buiten kunt kijken. Door het linkse raam zie je een cactus en een poes (of poema?). Door het raampje rechts zie je de zadelkamer. Als je de tweedelige staldeuren opent zie je een kudde rennende paarden. 

Een verdieping hoger, te bereiken via een ladder en een plateautje waarop de prijzenbeker staat, kom je via een luik bij de slaapkamer. Op de kamer staat een grote kledingkast, een kaptafel en natuurlijk een bed. 

Compleet: ja en het geluid werkt!


Terug naar overzicht