Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Childrens Hospital

Een van de zeldzaamste sets die er zijn, en ook een van de lastigste om compleet te krijgen. Bij dit setje horen namelijk twee grote popjes, Tawny, die je op de foto hierboven ziet, en Polly. Verder drie pasgeboren baby-popjes, allemaal met een verschillende kleur dekentje, een peuter, een rolstoel en een weegschaal. Bij mijn setje ontbreekt dan ook nog het dekbedje van de verdieping die je uit kunt klappen. 

Als je alles compleet hebt is dit een geweldig leuke set! Er is een liftje waarmee men met de rolstoel naar de uitklapbare verdieping kan, het weegschaaltje werkt, er is een soort Röntgenfotomachine waar je een foto op ziet. De wiegjes schommelen, de onderzoekstafel kan omhoog en omlaag, de spijlen van de wiegjes kunnen omhoog en naar beneden geklapt worden en tot slot kunnen de deuren naar de onderzoekskamer open en dicht. Stel je dit alles voor met alle kleine ieniemieniepopjes die erbij horen en je kunt je voorstellen dat het een feestelijk gezicht is.

Alsof één set compleet krijgen dan nog niet lastig genoeg is, bestaat er ook nog een variatie van waarbij het plaatje op de voorkant geen rood kruis is zoals bij deze set, maar daar staat de tekst "hospital" op. 


Terug naar overzicht