Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Dance Studio Polly Pocket

Deze Dance Studio Polly Pocket moet wel bijna een van mijn favoriete huisjes zijn! De kleuren zijn zo mooi, het doet me een beetje denken aan een oude Engelse Cottage (niet dat ik die ooit een in het echt gezien heb, maar toch) met een met planten begroeide gevel en een heg die de grens van het land aangeeft. Dit huisje is de dansschool van het dorp, en Polly is er lerares. Vandaag is Tiny Tina op bezoek, zij krijgt balletles. Tiny Tina heeft een ander scharnier dan Polly, Tina haar beentjes kunnen naar voor en naar achter bewegen en zitten dus niet aan elkaar vast. Dit is heel leuk omdat ze in dit setje ook kan bewegen en dan ziet het er net uit alsof ze echt danst. 

Als Tiny Tina aankomt bij de dansschool moet ze eerst door het tuinhekje. In het tuinhekje is een klein hartje gezaagd, dat ziet er zo leuk uit! Ze komt dan langs een vogelhuisje en aan de rechterkant is een kleine vijver. In de voortuin staat een grote boom. Er bestaat ook nog een variant van deze set waarbij de boom in de voortuin een andere vorm heeft. 

Klap je het huisje open dan wordt meteen de dans studio zichtbaar. Er is een Barre aan de muur geplaatst met een hele grote spiegel erachter, zodat je ook tijdens het dansen goed je houding in de gaten kunt houden. In de danszaal staat een piano, maar ook een radio. Zo is het mogelijk om allerlei verschillende dansstijlen te beoefenen. Er staat een stoel, en met die stoel is wat bijzonders. Deze kan je namelijk naar voor en achter duwen. Als je dat, doet dan bewegen twee standaardjes waar popjes op kunnen in de set. De ene maakt een grote beweging voor de spiegel en die draait ook rond, het andere standaardje is voor Juf Polly en zij beweegt in tegenovergestelde richting van de student om zo te kijken of er nog wat verbeterd kan worden aan de dans. 

Helemaal rechts is de trap naar de bovenverdieping waar Polly woont. Er staat een ruim bed met een nachtkastje met schemerlamp ernaast. Er hangen schilderijtjes aan de muur en er staat een grote stoel waar Polly heerlijk in kan uitrusten na een dag werken. Als je denkt dat een danslerares het makkelijk heeft: dan vergeet het maar, want ze moet natuurlijk heel veel bewegingen voor doen, en dan ben je blij als je aan het eind van de dag kunt gaan zitten. 

In de kamer ernaast is de badkamer met wc, wastafel met spiegeltje en een ligbad met douchekop. Op het plaatje dat daarachter zit zie je een douchegordijn, handdoeken, shampoo en zeep, sponzen, een medicijnkastje en alle andere dingetjes die je in een badkamer verwacht. Het is een kleine woning, maar Polly is er reuze blij mee en zou niet meer weg willen!

 Dit hoort er bij Polly Pocket Dance School:

  • Popje Polly in een blauwe trui en een oranje broek
  • Popje  Tina met een blauw met roze balletpakje

Wat beweegt er in deze set?

  • Door de popjes in de daarvoor bestemde plekken te zetten, en vervolgens het stoeltje naar voor en naar achter te duwen kan het popje voor de spiegel langs dansen en tegelijkertijd beweegt het andere popje een stukje mee om de danser goed te kunnen beoordelen


Compleet: Ja


Terug naar overzicht