Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Hunchback of the Notre Dame playcase

Een heel leuk setje waarin van binnen heel veel te zien is. Helemaal bovenin zie je een draaischijfje wat eigenlijk de bovenkant van de Notre Dame voorstelt. Op het draaischijfje staan  de drie waterspuwers Victor, Hugo en Laverne. Je ziet een deur die open kan naar de bovenste verdieping en een verdieping lager een gordijn waarachter Quasimodo zich kan verschuilen.

Het onderste gedeelte is het plein voor de Notre dame met de woonwagen van Esmeralda, en met een tentje waar Phoebus in staat. Hij kan in en uit het tentje bewegen door aan de roze met goudkleurige pilaar die vooraan in de set staat te bewegen. 

Dit setje kan maar op 1 manier dicht: de gargouilles staan alle drie op het draaischijfje bovenin, Esmeralda ligt in het woonwagentje, Quasimodo achter het gordijn en Phoebus staat half dubbelgevouwen in het tentje. Vervolgens moet de kerkklok ook nog in de goede positie hangen en voila, de set kan sluiten. Dit is niet altijd helemaal goed gegaan want in dit proces is Esmeralda ooit een keer haar arm verloren (niet terwijl ik ze had, zo zat ze bij het setje toen ik hem kocht)

Terug naar overzicht