Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Ice Cream Parlor Pink/Strawberry.

Dit huisje ruikt. Ja, écht! Naar aardbei! Er bestaat ook nog een vanille-geur variant en zelfs nog een anniversary variant uit het jaar 2000. Dit huisje ruikt nu dus nog steeds, bijna 22 jaar nadat het voor het eerst verkocht is. Wonderlijk, toch?! En de geur is niet ranzig geworden, het ruikt echt nog naar zoet aardbeien ijs! Ik kan er haast geen genoeg van krijgen!

Deze ijssalon is voorzien van een hekje aan de straatkant. De ingang van het hekje heeft aan allebei de kanten een heel groot softijsje staan, zo krijgen voorbijgangers meteen trek in ijs, en dat is natuurlijk de bedoeling. Er staat een bankje waar gasten kunnen zitten, want lopend een ijsje eten gaat best, maar als je zit geniet je er nog meer van! 
In de tuin aan de andere kant staat nog een heel groot roze ijsje, deze kan ronddraaien en trekt dus extra de aandacht van mensen die door de straat komen. 

Het dak van het huisje en het paadje naar de ingang lijken wel van snoepjes gemaakt, het ziet er zo gezellig en kleurrijk uit dat je erbij wel naar binnen moet... Vandaag is Tawny aan het werk en Polly komt een ijsje halen, een lekker aardbeienijsje! Het is rustig in de winkel, maar dat is niet erg, dan is ze extra snel aan de beurt, want Polly is best geduldig hoor, maar een ijsje, ja, daar heeft ze nu zoveel zin in dat ze het liefst meteen wil proeven!

Binnen zie je eerst de balie waar ze haar ijsje kan bestellen en afrekenen. Er staat een grote softijsmachine, een houdertje voor de hoorntjes met ijs, er is een wasbakje en er staat een vriezer met waterijsjes die open en dicht kan! Via de trap is de eerste verdieping te bereiken. Hier is het toilet voor de gasten. Voor Polly daar naar binnen gaat gooit ze eerst haar servet weg in het prullenbakje. Dit dekseltje kan echt open! Via het te openen deurtje gaat ze naar de wc, waar vervolgens de deksel van het toilet ook echt open en dicht kan. Er is een klein spiegeltje boven de wastafel en naast de toiletruimte is nog een kleine bar waar op drukke dagen nog wat andere dingen te bestellen zijn.

Er staat een koel-vriescombinatie waarvan de deur open kan en natuurlijk kan het luikje in de balie ook open, hoe moeten ze anders aan de andere kant komen :-) Het stoeltje dat op deze verdieping staat kan ronddraaien dus zo kan degene die daar zit lekker kletsen met de mensen boven, of zien wie er beneden binnen komen. 


Terug naar overzicht