Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Stylin' Salon

Dit is een set uit een serie van 3. De andere twee heten Polly Pocket Superstar Hair en  Polly Pocket Stylin Workout. Deze setjes zijn vaak incompleet, de kleine speldjes en kammetjes ontbreken 9 van de 10 x(of nog vaker). Ik vond alle drie de setjes in één keer, alle drie compleet, via een Duitse verkoopsite. Deze Polly Pocket Stylin' Salon vind ik persoonlijk toch wel de leukste van de drie, de kleuren en het interieur spreken mij bij deze set het meeste aan. 

Deze Stylin' Salon set is een soort spa waar je je haar kunt laten doen, maar ook kunt genieten van een dagje wellness met een paar douches, een zwembad, een sauna en een prachtig restaurant waar je kunt genieten van de heerlijkste gerechten. 

Op de benedenverdieping is de kapper gevestigd. Popje Polly mag in de stoel plaatsnemen en haar haar wordt aan de wastafel links gewassen. Door aan het gele pilaartje vooraan te draaien beweegt de stoel vervolgens naar de andere tafel waar het haar verder in model gebracht kan worden. Naast die tafel is een balie waarvan het luikje omhoog kan. Aan deze balie zoekt Polly een aantal verzorgingsproducten uit om thuis te gebruiken, ze kan hier een nieuwe afspraak maken en natuurlijk...afrekenen. Er is een bank voor klanten die even moeten wachten op hun vervoer terug naar huis.
Polly gaat vandaag nog lang niet naar huis, ze heeft de hele dag hier volgepland. Ze begint met een duik in het zwembad. Dit zwembad kan je openklappen, er zit een kleine opbergruimte onder voor de speldjes, handdoek en kammetjes. Het zwembad zelf heeft een holte, zo lijkt het net alsof Polly net in het water is geplonst. 

Als ze even genoeg heeft van het zwemmen gaat ze lekker relaxen op de lounge-bank die in de bovenste helft van de set, rechts onderin staat. In de kamer daarnaast kan ze vervolgens handdoeken en andere spulletjes pakken die ze nodig heeft voor na het douchen en voor bij de sauna. De sauna zit achter het roze deurtje links, wat fijn, er zit op dit moment niemand in dus Polly kan even heerlijk in haar eentje genieten van de rust. Nadat je in de sauna bent geweest moet je afkoelen, normaal gebeurt dat in een bad, maar Polly doet dat onder de douche. Brrrr, dat is even flink koud, maar dat heeft ze er wel voor over! Na een hele dag, waarin ze afwisselend zwemt, doucht en in de sauna gaat is het tijd voor een hapje eten. Ze heeft een plekje in het restaurant gereserveerd en geniet tijdens het eten van het mooie uitzicht. 

Naar verluid zaten er bij sommige setjes geen haarspeldjes maar "hair bobbles'' (bluebird) of een bonuspopje (mattel). Ik heb nog nooit een setje nieuw in verpakking gezien. 

Wat hoort er bij Stylin' Salon 

  • Polly
  • Witte plastic handdoek
  • Twee stervormige haarspeldjes
  • Een roze rond borsteltje

Wat kan er bewegen in deze Polly Pocket?

  • De deur van de douche kan open
  • De deur van de sauna kan open
  • De standaard met bloempot vooraan in de set kan je draaien zodat de stoel van de wasbak naar de kaptafel schuift
  • Het luikje van de balie kan omhoog opengeklapt worden
  • Het zwembadje kan je openen, daar zit een opbergruimte onder


Compleet: Ja

Terug naar overzicht