Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Jewel Magic Ball

Eerlijk is eerlijk: deze set(s) horen bij de collectie, maar ze behoren tot mijn minst favoriete items. Wellicht omdat de buitenkant transparant is en ze snel krassen vertonen, misschien omdat de kleuren me niet zo aanspreken of het kan ook nog zijn omdat ik hem nog lang niet compleet heb. Het setje is gedeeltelijk verkleurd, met name aan de onderkant zie je dit goed. Er zit een hartvormige locket bij waarin je popjes of andere toebehoren in op kunt bergen. Er horen allerlei stekertjes, frames en andere dingetjes bij, waarvan je een voorbeeld kunt zien op de laatste foto. 

Het setje kan op 4 plekken opengeklapt worden waarna het een heel systeem van kamers en een buitenplaats vormt. Er is een vijver waarin een zwaan zwemt. Deze zwaan is als bootje te gebruiken en in het midden van het vijvertje ligt een eilandje met klepje dat open kan. Het vogelhuisje aan de wand kan open en er is een terrasje met een sterrenkijker. Als je op het groene boompje drukt komt er een konijntje omhoog uit zijn hol en de twee kleine eendjes zwemmen steeds achter de zwaan aan. 
Een verdieping hoger, in het grootste gedeelte van de set, is een slaapkamer waarvan je een trapje uit kunt klappen naar de vijver, er staat een groot hemelbed dat opengeklapt kan worden en als je het hendeltje bovenop de kast beweegt komt er een kleine pup uit de schatkist kijken. Er is een kleine badkamer met ligbad en een eetzaaltje op deze verdieping. 

Nog een verdieping hoger kan je een boog opklappen waar de popjes onderdoor kunnen wandelen. Onder het oranje tapijt zit een klein opbergvakje en als je op de ivoorkleurige pilaar drukt gaat het middelste vakje open. Hierin zit een systeem waardoor je steeds een ander plaatje ziet. 
De bijbehorende popjes heten Polly, Rebecca, Lauren en Cindy. Voor de overige missende onderdelen horen bij de missende onderdelen lijst


Terug naar overzicht