Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Surf and Swim Island

Het heeft echt hééééél lang geduurd voor ik dit setje eindelijk compleet kon maken, maar het is dan toch gelukt! Er is zoveel te beschrijven en te vertellen over deze set dat ik nauwelijks weet waar ik moet beginnen. 

Het setje is een schatkist, die er ook in miniatuur versie bij zit. De deksel klapt in twee helften open waarbij de ene helft een zwembad is. Dit zwembad is tevens een opbergvakje dat je kunt openen door aan het groene tafeltje dat er voor staat te draaien. Hierin zitten bij mijn set de surfplank met zeil, de flippers, een rood tasje, een roze radio, de schatkist en de twee popjes. De popjes kunnen de tasjes ook echt vasthouden! Dit past allemaal maar net dus het is elke keer een spannende onderneming of er geen armen of benen afbreken tijdens het sluiten van dit vakje. Rondom het zwembad zie je afbeeldingen van de oceaan met een walvis en op een hekje dat afgebeeld staat, staat een zeemeeuw. Er is een kleine duikplank, een trapje om het zwembad weer uit te klimmen, een reddingsboei en een ligbed met tafeltje. Wanneer het zwembadje open is, steekt er een blauw stukje uit naast de set, dit stelt water voor. 

De andere helft van de deksel is een woonvertrek met gedekte tafel met twee stoelen en wat versieringen op de achtergrond. Leuk detail is dat op de achtergrond een bundeltje ballonnen is afgebeeld dat exact lijkt op de ballonnen die bij de  Drive in Burger Restaurant set zitten. Op de bovenverdieping is een slaapkamer met stapelbed, een badkamer met douche en toilet en een uitschuifbaar balkon. 

In de onderste helft van de set zitten twee eilandjes die precies over elkaar heen vallen. Deze kun je uit de set nemen en de set en het eilandje aan elkaar klikken door middel van een wit langwerpig verbindingsstuk. In dit verbindingsstuk zit een voetje waar een popje op past, waardoor het net lijkt alsof ze over het dingetje naar het eiland toe loopt (of terug, afhankelijk welke richting ze op gaat). Het grote eiland heeft nog een blauw gedeelte dat eruit steekt. Dit stelt een golf water voor waarop je de surfplank kunt zetten. Dit "water" kan bewegen en daarom lijkt het net alsof het popje ook echt surft. Aan de zijkant van het grote eiland is een ook een voetje voor een popje gemaakt, hier kan je het popje met de flippers aan op zetten zodat het net lijkt alsof ze wil gaan duiken. Ik heb zelf het kleine paarse eilandje dat er ook nog bij zit voorzien van de schatkist, zo hebben de popjes een reden om (er naartoe) te duiken ;-) 

Er is ook nog een klein eilandje met hangmat die tussen twee palmbomen gespannen hangt. Naast de hangmat staat een rode papegaai en onder de hangmat liggen een snorkel en duikbril. Als je dit eilandje eraf haalt zie je een plasje op het strand met rotsen eromheen. Er zwemmen krabben en er liggen zeesterren en schelpen op het strand. 

Onder de plek waar het grote paarse eiland zit zie je nog meer water met vissen, zeewier en veel water. Er is een mini-eilandje waar een zeewierplantje op ligt dat open kan. Daar zit een barbecue onder. De bovenste en de onderste helft van de set worden verbonden door een wit inklapbaar trappetje. 


Terug naar overzicht