Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Jewel Case

Kitscheriger dan deze set wordt het bijna niet, en hoewel ik normaal gezien helemaal niet van goudkleur houd, ben ik stapelgek op dit setje. Alleen al alle opbergvakjes die in deze set zitten laten mijn hart sneller kloppen. 
Dit sieradendoosje is een super luxe appartement waarin rechts vooraan een klein zwembadje zit precies onder een ligbed. Dit kan je op zij klappen en dan heb je dus een mini-badje. Links vooraan is een kleine badkamer met deur! De trap die daar achter ligt verbergt een opbergvakje. Rechts onderin zie je een geel rechthoekje, hier hoort een ring in die je met het roze tonnetje dat ervoor staat uit de set kunt laten schieten. Tussen de trap en de ringhouder is een kleine eettafel met twee stoelen. Helemaal vooraan zie je een klein stukje uitsteken, dit is een opbergvakje dat je een stukje uit kunt trekken en om kunt vormen tot een trapje. Dit stukje zorgt er tevens voor dat de set kan openen en sluiten (maar dit is niet de manier waarop je hem opent).
Op de bovenverdieping hoort een boogje te zitten direct achter de trap en ook het rode steentje dat je in een geel vakje ziet zitten, hoort een dekseltje te hebben. Links achterin is een groot ligbad, er schijnt ook een variant te bestaan waarbij de kleur van de gordijntjes niet groen is, maar oranje. In het midden van de kamer staat een ruim bed en daarvoor staat een sofa. In de bovenste helft rechts staat een kaptafel, twee houdertjes voor rokken en een spiegel met een draaischijfje waar het popje voor rond kan draaien. 
En dan het allerleukste onderdeel van deze set: als je het schatkistje (waarvan bij mijn set het dekseltje ontbreekt) opent en op de edelsteen duwt, schuift het bed naar rechts waarna er een kluis gevuld met kleine goudstaafjes achter het bed verstopt blijkt te zijn. Leuk, leuk, leuk. 

Er horen twee popjes bij deze set, een ring, een handvat dat tevens als armband gedragen kan worden en twee rokjes. 
Naast de variant van deze paarse set maar dan met oranje gordijnen is er ook een goudkleurige set.


Terug naar overzicht