Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Magical Movin Fairyland

And magical it is!

Dit magnetische setje is zo leuk dat je er niet mee uitgespeeld raakt. Er horen drie popjes bij: twee verschillende magnetische Polly's en Prins Caspar.

Polly woont in een heel leuk huisje met een roze rieten dak. Het huisje ziet er zo schattig uit dat het zo uit een sprookje zou kunnen komen. Ze heeft haar knusse woning gezellig ingericht. Er staat een bed, er is een kleine wastafel, een bureau met spiegel - dat ook dient om zich mooi te maken - een tafeltje met een televisie en een grote staande klok die Polly van haar grootouders gekregen heeft. In het tuintje naast haar huis ligt een picknickkleed met wat lekkers klaar en het eekhoortje, dat regelmatig even langs komt, kijkt al uit naar Polly haar komst. 

Vanaf de voordeur loopt er een mooi betegeld pad naar een klein beekje. Het schildpadje probeert vaak uit het beekje te klimmen maar dat gaat vaak erg lastig, toch geeft hij het zomaar niet op.  Langs het beekje is een prieeltje gebouwd en aan de andere kant van dat huisje ligt een betoverd sprookjesbos. Vóór Polly een wandeltocht door dat bos maakt strooit ze eerst nog wat voer op het vogeltafeltje in de voortuin. Het duurt niet lang voor de eerste vogel al lekker wat komt smikkelen. Polly krijgt altijd kriebels in haar buik als ze naar het betoverde bos gaat. Polly loopt voorzichtig op het huisje af en gaat naar binnen. Als bij toverslag komt ze aan de andere kant naar buiten, in een andere jurk en met een toverstaf. Het eerste wat ze ziet is de grote spiegel. Ze moet altijd even kijken naar haar mooie outfit, want ze kan zelf ook bijna niet geloven wat er gebeurt zodra ze het bos binnenloopt. 

Polly wandelt rustig verder over het bruggetje - het water in dit bos is niet blauw, zoals in de normale wereld, maar roze: het ziet eruit als limonade, maar het smaakt wel naar gewoon water. Ze komt langs een betoverde woning die ze met een zwaai van haar toverstaf kan openen. Binnenin staat een makkelijke bank, soms gaat ze hier wel eens op liggen om even uit te rusten. Op  de grote houten tafel ligt een toverboek dat als vanzelf opengaat als Polly er langs loopt. In de oven staan al een paar bosbessenmuffins te bakken. De oven gaat vanzelf open om te laten zien of ze al bijna gaar zijn. Als Polly even gekeken heeft of alles nog in orde is in dit speciale huisje, bezoekt ze altijd even het konijn en de kikker die op de boomstronk voor het huis leven. Als ze thuis zijn begroeten ze Polly altijd uitbundig, Polly is dan ook een echte dierenvriend.

Voorzichtig loopt ze langs de zijkant van het huisje naar de grote regenboogboom. Ze zwaait met haar toverstaf en de slagboom gaat voor haar open. Uit de boomstronk komt een konijntje omhoog om te kijken naar wat er te gebeuren staat. Terwijl Polly de boom benadert bewegen de takken, die eruit zien als grote handen, zo dat Polly er onderdoor kan lopen. Voorzichtig gaat ze in de grot achter de boom staan. Nu gaat het gebeuren. Eén... twee ... drie....Met een zwaai van haar toverstaf  verdwijnt Polly om vervolgens via een grote glijbaan, van achter de boom, weer naar beneden te glijden. Dit stukje vindt Polly altijd het spannendst, want in dit bos woont ook Prins Caspar. Stiekem vind ze hem heel erg leuk en het gebeurt wel eens dat als hij ineens op haar staat te wachten als ze van de magische glijbaan komt.  Zou ze vandaag het geluk hebben dat hij er weer staat?


Terug naar overzicht