Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Dreambuilders Deluxe mansion

In 1999 is er een modulair systeem bedacht waarmee je je eigen huis kunt samenstellen. Er zijn losse badkamers, slaapkamers, een hobbykamer, een fitnesskamer, een kinderkamer en zelfs een disco en om het buiten wat op te fleuren zijn er ook nog een speeltuintje en een boomhut. Maar zonder vervoer kom je natuurlijk nergens dus ze hebben ook nog een auto gemaakt. Die setjes werden allemaal los van elkaar verkocht, maar er werd ook een luxe set verkocht, en die heette de Polly Pocket Dreambuilders Deluxe Mansion. Dat is onderstaande set. Ik heb hem niet compleet want er hoort nog een zwembad, dakterras, prieel en wat losse items bij, en zoals je ziet is er een deel van het dakje afgebroken, maar alle losse modules heb ik wel 

Bij deze 4 huisjes horen 4 popjes en een heleboel losse spulletjes. Verderop op deze pagina krijg je een uitgebreidere beschrijving van elke losse kamer om het zo maar te noemen. Ik moet trouwens bekennen dat ik deze huisjes eerst echt superstom vond, maar nu ik ze allemaal heb en al die kleurtjes bij elkaar zie hebben ze zelfs hun eigen plank in de Polly pocket kamer gekregen, omdat het er uitgestald zo leuk uitziet bij elkaar. 

Deze losse items horen bij de Dreambuilders Deluxe Mansion Polly Pocket:

 • Polly
 • Vader
 • Moeder
 • Broertje
 • Twee grote groene gedraaide struiken
 • 4 potten met bloeiende planten waarvan ik nog 1 plant met gele bloempjes zoek
 • Een groene föhn
 • Een bank
 • Een stoel
 • Een goudkleurige engel
 • Een zwembad
 • Een dakterras
 • Een prieel
 • Twee losse dakjes

Dan nu de beschrijvingen van de losse sets: 


Polly Pocket Dreambuilders Kitchen:

Hoe gaaf is deze retro keuken, anno 2018-2019 is dit weer helemaal hip. Schijnbaar hadden ze bij Mattel een vooruitziende blik toen ze dit setje ontwierpen. Zoals je ziet wordt de keuken vaak en veel gebruikt. Met de blender die op het aanrecht staat zijn een paar milkshakes gemaakt die je links op de keukentafel ziet staan. Het koelkastje en de oven kunnen echt open, en in de oven staat een taart! Dat zijn de enige twee bewegende onderdelen in deze set. 


Polly Pocket Dreambuilders Foyer

Dit is de entree van de Deluxe mansion en wat maakt het een indruk als je hier binnen zou komen. Een supergave grote trap en indrukwekkende schilderijen en planten sieren deze hal. Er staat zelfs een tiffany lamp op een kastje. In deze hal kan je de trap uitschuiven zodat hij uitsteekt naar voor, dat maakt het nog imposanter! In het uitklapbare gedeelte links en rechts zie je twee roze uitsteeksels, die zijn bedoeld om de paarse bank en de stoel op vast te prikken. 


Polly Pocket Dreambuilders Bedroom

De luxe grote slaapkamer van de Deluxe mansion. Er staat een groot hemelbed en een kaptafel. De grote staande spiegel maakt deze kamer helemaal af. Je kunt je al bijna voorstellen hoe het eruit zal zien als hier echt geleefd wordt. Ik krijg er een beetje een "Sisi-gevoel" (van de films over de keizerin) van. In deze kamer kan je voor zover ik ontdekt heb alleen de stoel bij de kaptafel naar achter schuiven 


Polly Pocket Dreambuilders Bathroom

De laatste kamer van de Deluxe mansion is de badkamer, en wat voor een! Een bubbelbad met kussentje, een grote douche en een kaptafel met staande haardroger! Wat een luxe! Het deurtje van de douche kan open en ook het bovenkantje van het bad kan open zodat je een van de popjes in het bad kunt zetten. Tot slot kan je de stoel bij de wasbak naar achter schuiven zodat er een popje op kan zitten. 

Helaas missen op dit moment nog een paar onderdelen die je bovenop de dakjes van de setjes kunt zetten zoals het zwembad, het dakterras en het prieel. Mocht iemand deze toevallig hebben liggen en kwijt willen dan houd ik me aanbevolen. 


Terug naar overzicht