Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Subway house Playset

Dit huisje gaf men in 1999 vermoedelijk cadeau in Amerika bij een Subway broodje of sandwich. Vergelijkbaar met de speeltjes die je bij een andere grote fastfoodketen bij een Happy Meal krijgt. Ik weet niet hoe dat bij jullie was, maar ik was daar gek op, ik kan me bepaalde speeltjes nog heel goed herinneren. Helaas geen Polly Pockets overigens. Maar goed, dit gaat niet over de "grote gele M" of het "restaurant met de twee gouden bogen", maar over de broodjeszaak Subway. Toendertijd nog niet bekend in Nederland, maar nu zit er zelfs hier in de stad een. Ik weet overigens niet of ze nog steeds kindermenus met een speeltje aanbieden. 

Het setje stelt een kiosk voor met binnenin een soort woonkamer waar een kat op de bank zit, en waar popje Polly door de set kan lopen door aan het gele knopje bovenop het huisje te draaien. Als je dat doet dan komt er ook een hondje tevoorschijn in de set. Ik ben gek op hondjes dus ik vind dit een heel leuk detail. 

Dit zijn de bewegende onderdelen van deze Polly Pocket Subway set: 

  • Draai aan het gele knopje op het huis en Polly beweegt zich door het setje. Als je dat doet komt er een hondje naar boven en weer naar beneden als Polly weer terug beweegt.


Compleet: Ja
Opmerkingen: Het popje / hondje lopen vast omdat het hondje niet uit zichzelf omhoog wil bewegen, die moet losgeschud worden door het setje op zijn kop te houden. Het setje is ook een heel klein beetje verkleurd. 


Terug naar overzicht