Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Trendy Tronics Video Camera

Van de Trendy Tronics serie is dit mijn favoriet. Ik heb dit setje weten te bemachtigen dankzij een andere Polly Pocket verzamelaar, Ineke. Zij stuurde me een mailtje of ik interesse had in een aantal van haar setjes met grotere popjes. Ik had toevallig een setje waar zij nog interesse in had en aan het eind van de rit waren we allebei blij met een aanvulling op onze collecties :) 

Ik vind deze Polly Pocket Trendy Tronics Video Camera zo leuk omdat er zoveel te zien is dat je niet weet waar je moet beginnen. Of hoe je hem open moet klappen. Of weer dicht krijgt. Maar als je dat dan eenmaal doorhebt, dan is er geen genoeg van te krijgen. 

En hoe gaaf is dit, in de tijd van de eerste digitale videocamera's gingen ze bij Polly Pocket meteen met de tijd mee. Deze camera kan je uitklappen tot vakantieverblijf met een zwembad voor de deur (waarbij je met een hendeltje de bal in het water kunt laten bewegen), een leuk balkon, een kamer met uitzicht op een plein en een lift naar de slaapkamer op de eerste verdieping. 

Het schermpje kan je uitklappen zodat het lijkt alsof er een LCD schermpje in zit, en het plaatje wat je ziet beweegt als je de hoek van het schermpje verandert. Als het setje open is en door de zoeker kijkt (vierde foto) dan werkt het setje als een soort viewmaster, je krijgt allerlei foto's te zien van Polly op vakantie, bijvoorbeeld in Egypte voor de piramides. 

Bij het setje horen drie popjes, Polly, Mia en Lila, waarvan alleen Lila en Mia bij mijn setje zitten. De parachute kan je aan het bootje klikken en het popje kan in de parachute geklikt worden zodat ze blijft hangen. De onderkant van het bootje stelt een afstandsbediening voor de camera voor. Aan de zijkant van de dichtgeklapte set zie je nog een brede gele band zitten, die kan je uittrekken en gebruiken als hand-strap zodat de camera niet uit je handen valt als je hem gebruikt. Dit bandje is voor mij iets te klein, mijn vingers passen daar echt niet onder haha. 

Wat hoort er bij Trendy Tronics Video Camera?

  • Polly, met een hoge staart met groene elastiek, een fel roze shirt zonder mouwen en een oranje korte broek. Ze heeft een groene camera in haar rechter hand
  • Mia (met bruin haar)
  • Lea (met rood haar)
  • Bootje dat ook "afstandsbediening" is
  • Parachute

Wat beweegt er in deze Polly Pocket? 

  • Als het setje dicht is en je door de lens kijkt, druk dan eens op het witte knopje. Je setje fungeert nu als een soort viewmaster (voor de jongeren onder ons: dat was een apparaatje waar je doorheen kon kijken en waar je ronde kaarten met plaatjes in kon stoppen. Als je op het knopje klikte ging je naar de volgende foto. Megaleuk! Echt de moeite waard om eens op te zoeken als je niet weet wat het is)
  • Door het schuifje aan de buitenkant van de set te gebruiken laat je de lift omhoog of naar beneden gaan
  • Het paarse hendeltje naast het zwembad zorgt ervoor dat de popjes, als je ze in de gaatjes in het water hebt gezet, gaan volleyballen en dus ook echt bewegen
  • Het gele bandje aan de buitenkant kan je uittrekken zodat het een soort hand-strap wordt
  • Het paarse schermpje kan uitgeklapt worden. Je ziet dan een paar knopjes waarmee je de plaatjes op het schermpje kunt veranderen zodat het net lijkt alsof er echt gefilmd wordt. 


Compleet: Nee
Opmerkingen: Onderop de set staat een serienummer: 2800SD


Terug naar overzicht