Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Nieuws


27.10.2018

Nieuwe setjes online en foto’s vervangen

De afgelopen week ben ik mezelf een beetje te buiten gegaan aan het kopen van nieuwe Polly Pockets uit het buitenland. Helaas ben ik één keer opgelicht, maar toen daarna de andere setjes bezorgd werden verzachtte dat de pijn behoorlijk. 

Dit zijn de nieuwste setjes:
Polly at animal World1996 Pop up playset Polly at animal world (1).jpg
Polly at the beach1996 Pop up playset Polly at the beach (1).jpg

Polly goes Shopping1996 Pop up playset Polly goes shopping (1).jpg

Polly’s Magnificent Mansion
1996 Pop up playset Pollys magnificent Mansion (1).jpg

Perfume Bracelet:
1992 Perfume Bracelet licht roze (3).jpg

Daarnaast zijn de foto’s van alle ringcases uit 1991 en 1992 vernieuwd, de kleuren zijn na waarheidsgetrouw(er) en de afbeeldingen van de popjes zijn duidelijker. Natuurlijk kan je alle foto’s ook terugvinden het op het leuke Polly Pocket forum. Daar kan je meepraten, opmerkingen plaatsen en nog veel meer!

Admin - 14:46:55 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

06.10.2018

Foto’s vervangen

Misschien is het een van jullie al opgevallen: de laatste weken ben ik druk bezig geweest met het vervangen van foto’s. De foto’s van de setjes die ik als laatste heb weten te bemachtigen waren veel te donker en onduidelijk. En ik ben niet van het half werk, dus ik maak eerst de setjes grondig schoon, indien nodig maak ik nieuwe foto’s en deze komen dan ook meteen op het leuke Polly Pocket Forum. Wist je al dat je gratis lid kunt worden en zo zelf ook je bijdrage kunt leveren?  

De volgende drie setjes die ik onder handen ga nemen zijn Unicorn Meadow, Palomino Pony en Shetland Pony Stable, en daarna… ga ik verder met de nieuwe setjes die ik hier al sinds half augustus heb liggen. Een aantal van de setjes en aanvullingen staan trouwens ook al op de website:

2002 Egg Hunt *nieuw*
Flamingo floatie *nieuw*
Starlight Castle variatie *nieuw*
Dazzling Dog show variatie *aangevuld* 

Vanmiddag staat het schoonmaken van de nieuwe setjes en de serie van drie paarden-setjes op het programma, lekker buiten in het zonnetje! 

tot later!

Admin - 10:51:20 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

04.08.2018

Daar ben ik weer

Het was een hele tijd stil, ik had ook al een hele tijd geen nieuwe sets meer gekocht en aan foto’s maken van de Polly’s die ik al had kwam ik ook niet toe. De foto’s maken voor op deze website lukte niet zo goed als dat ik wilde en toen bleek dat alle foto’s van het forum verdwenen waren na een opschoning van de server (dat is nog niet opgelost) verloor ik de moed een beetje en heb ik een tijd lang geen Polly Pocket gezien of aangeraakt. Dat zal ze leren ;-) 

Maar, ook aan dat soort periodes komt een eind. Ik ben nog naarstig op zoek naar een andere oplossing voor het forum, maar ondertussen heb ik wel een aantal nieuwe setjes gekocht, ze staan nog niet op de foto, want ook daar heb ik de oplossing nog niet voor, maar ook daar wordt aan gewerkt. Over een poosje kunnen jullie hier dus weer wat nieuwe setjes verwachten. 

Groetjes en tot snel!

Admin - 12:45:20 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

03.02.2018

Veel nieuws

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor mijn verzameling. Ik heb een paar nieuwe setjes kunnen kopen die ik nog niet had en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee.
Dit zijn de sets die ik heb weten te bemachtigen:
Pencil top Pixie - Potlood heb ik nu
Pencil case - Potlood toe kunnen voegen
Drawing set Titch - nieuwe set en mist alleen de gum
Fairy Garden Locket - nieuwe set, compleet
Musical Holiday Chalet - nieuwe set, compleet
Tanning Time Ring - nieuwe set, compleet
Fairy Bracelet - nieuwe set, compleet
Polly on the go - nieuwe speelset, compleet
Pretty me Locket - nieuwe set, compleet

1992 Fairy Garden Locket (2).jpg

Niet gek toch?! Er zijn nu nog een paar oude foldertjes onderweg, het hoofdthema is Barbie maar er staan ook Polly Pocket dingen in, ik ben zo benieuwd! 

Naast het verzamelen van Polly Pockets heb ik meer hobby’s (die gelukkig niet zoveel kosten hahaha), een daarvan is vogels/ natuur fotograferen en de andere is het maken van een Bullet Journal. Dat is eigenlijk een systeem waarbij je alle afspraken, lijstjes, to do list en andere dingen die je niet moet/mag/kan/wil vergeten bij elkaar in een boekje hebt. Ik heb niet zoveel afspraken dus mijn boekje bestaat vooral uit leuke lijstjes, zoals een lijst per jaar van al mijn Polly Pockets, en natuurlijk ook een lijst van alle vogels die ik gezien heb, plus nog talloze andere lijstjes en dingen die ik graag bij wil houden. 

IJsvogel 20180202 (1 van 2) - kopie.jpg
Ik was hiermee begonnen, maar toen viel mijn boekje uit elkaar, het nieuwe boekje begaf het vervolgens ook, dus toen besloot ik een systeem uit te zoeken dat tegen mijn boekjes-vandalisme kan (ik ga er echt niet zo gek mee om hoor). Als het goed is komt de map waarin ik alles kan bewaren over twee weken binnen, maar ik ben wel al druk bezig geweest met het overnemen van alle lijstjes, en daarom is het hier ook wat stiller geweest. 

Ik doe mijn best voortaan weer elke week een blog te plaatsen met of een fotoserie of iets anders leuks wat met Polly Pockets te maken heeft. 
Voor nu ga ik gauw weer verder met mijn Bullet Journal….Tot gauw!

Admin - 14:22:49 @ algemeen

10.01.2018

Artikel in de Libelle over oud speelgoed

Vandaag was ik wat op facebook aan het rondneuzen toen mijn zusje mij noemde in een bericht. Dit bericht was afkomstig van de Libelle en de titel was: Heb jij thuis nog een Polly Pocket? Dan hebben we héél goed nieuws.

Nieuwsgierig als ik ben, maar wel al met een vermoeden waar het over ging, heb ik verder gekeken. Er werd gezegd dat Polly Pockets tegenwoordig een goudmijn zijn, want ze worden op Ebay verkocht voor wel € 7000. Toen moest ik al een beetje lachen, want dat een artikel voor dat bedrag aangeboden wordt, wil niet zeggen dat het ook echt verkocht wordt voor die prijs. Het ging om de wat grotere, en nieuwere, Polly Pocket, wel nieuw in verpakking. Hier in Nederland levert zoiets denk ik ongeveer een euro of 20 op? Nu weten we allemaal dat de prijzen van Polly Pockets behoorlijk aan de maat zijn tegenwoordig, maar 7000 euro is volgens mij schromelijk overdreven.

Je kunt het artikel uit de Libelle hier lezen: 
Artikel libelle

Het originele artikel van Daily Mail staat hier:
Artikel Daily Mail

Wat vinden jullie van dit soort berichten? En zouden jullie ooit overwegen om (enkele) honderd(en) euro’s uit te geven aan één set? Ik vind het leuk om te horen hoe jullie hierover denken, je kunt reageren op het forum

Admin - 09:10:57 @ algemeen