Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Nieuws


12.09.2018

Nieuwe Polly Pocket en meer…

In het begin van dit jaar werd bekend gemaakt dat er een nieuwe serie Polly Pockets op de markt zou komen. Ik heb meteen met Mattel contact opgenomen en ze zouden vanaf half september/begin oktober leverbaar zijn. 

Er zijn op dit moment (als ik me niet vergis) 6 tiny varianten: een camping,- picknick,- aquarium,- kledingkast,- en concert thema. Deze zijn formaat locket en kosten in Amerika bij WallMart 5 dollar per stuk.Daarnaast zijn er 3 pocket formaat modellen: een flamingo floatie, een sneeuwglobe en een cupcake. In Amerika 14,99. Er zijn 5 setjes met losse popjes en toebehoren en verder zijn er nog een paar andere setjes, maar hier heb ik me verder niet meer in verdiept. 

Want….De levering blijkt nogal gecompliceerd. De Flamingo floatie vond ik erg leuk en die heb ik bij bol.com kunnen bemachtigen voor 14,99. De andere sets vond ik niet zo leuk, dus die laat ik even aan me voorbij gaan. De lockets daarentegen vind ik wél erg (HEEL ERG) leuk! Alleen die zijn dus voorlopig niet leverbaar, althans, volgens Bol.com. En Intertoys heeft per e-mail (en in de winkel, even dubbel gecheckt want je weet maar nooit) gemeld ze niet te zullen gaan verkopen. Ik heb ze wel voorbij zien komen voor een bedrag 4x zo hoog als dat ze bij Mattel vragen. Niet zo leuk. Aangezien het niet mogelijk is ze via Mattel te bestellen, en het nogal kostbaar wordt om ze uit het buitenland te halen, wachten we dus maar rustig af. 

Ondertussen kan ik jullie wel de flamingo floatie laten zien:
41529201_1795203377201427_7962372108355371008_n.jpg

Het setje is groter dan de pockets van vroeger, en de kwaliteit van het plastic is te vergelijken met de Polly Pockets van 1998-2002, niet heel erg stevig (vind ik).
Bij het setje zitten twee popjes, Polly en Lila. Er zitten twee zwembandjes bij die de popjes kunnen gebruiken en een velletje stickers.

De popjes hebben flexibele benen (a-la-categorie “oh foxy foxtrot met je elastieken benen”) maar zijn toch wel grappig. Ze blijven niet heel goed staan, want de setjes hebben niet van die inkepingen zoals de ouderwetse series, maar daar heeft Mattel iets op bedacht: er zitten stickertjes bij. Deze stickers kan je op de set plakken waar je ze hebben wil. De popjes blijven vervolgens op dit stickertje staan, het lijkt een soort van magnetisch, want het stickertje plakt niet aan de bovenkant en het popje niet aan de onderkant. Erg leuk bedacht! Ik vraag me alleen af wat je doet als de stickers hun kleefkracht verliezen. Ik ben dus alleen wel vergeten de losse dingetjes apart op de foto te zetten.

Het hoofd van de flamingo kan je inklappen zodat hij netjes tegen de pocket aan ligt, of rechtop zetten. Als je het setje dan open doet zie je dat er een “schoep” aan vast zit, en met die schoep kan je golfjes maken als je water in het setje doet. Er zitten wat klepjes en deurtjes die open en dicht kunnen en op de duikplank zit al een sticker geplakt zodat de popjes daar op kunnen blijven staan.
Flamingo Floatie.jpg

Zo ziet hij er van de binnenkant uit. Ik vind het al met al een leuke set. Je moet hem niet vergelijken met de “vintage” sets waar we met zijn allen zo gek op zijn, maar ik denk dat er een hele generatie jonge meisjes is die veel speelplezier zullen beleven met deze nieuwe serie.

Dan het andere: ik ben begonnen met het herstellen van het forum. Dat wil zeggen: alle berichten over setjes heb ik verwijderd en ik begin nu van voor af aan opnieuw. Dit gaat langzaam, want ik kijk per setje wat er moet gebeuren: controleren, goed schoonmaken, website bijwerken en eventueel nieuwe foto’s maken en daarna komt het op het forum. Ik heb ongeveer 390 setjes/boekjes/dingetjes. Je kunt je voorstellen dat dit even tijd in beslag gaat nemen, maar zoals mijn wederhelft dan zegt: wat in het vat zit verzuurt niet. Dus, de komende tijd zal je ook hier af en toe zien dat informatie aangepast is of foto’s vervangen zijn.

En tot slot: ik heb een heleboel nieuwe setjes die ook nog op de foto gaan en op de website komen. Onder andere: een complete set Dream World, Royal Bracelet, de carousel uit 2002, een Assepoester hoofd en een Ariël hoofd, setjes worden aangevuld met popjes en…. teveel om op te noemen, dus houd de site in de gaten!

Admin - 16:20:10 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments