Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket Classroom on the Go

Dit grappige autobusje stelt de rijdende school voor, zoals je wel eens ziet met reizende circussen en kermissen. Het hoort bij de Pollyville collectie. Wist je dat er behalve deze Polly Pocket Classroom on the Go ook andere autootjes zijn gemaakt? Wat te denken van  Flower Cafe on the Go,  de Pet Surgery on the Go met diertjes en zelfs een klein reiskoffertje. Dan is er nog de luxe  Pool party on the go en de trailer voor de paarden genaamd de  Stable on the go en niet te vergeten de camper  Home on the go

Toet toet...De schoolbus komt eraan om Polly en Rosie op te halen. Dit is niet zomaar een schoolbus die de kinderen naar school brengt, maar deze bus ís de school. Elk stukje ruimte in de bus is benut. Als Rosie en Polly de bus instappen dan hangen ze eerst hun jassen en tassen op aan de kapstok. Alles in de bus heeft een vaste plek, dat is erg belangrijk want er is maar weinig ruimte, dus ze kunnen niet zomaar dingen laten slingeren. Als ze daarna de bus in stappen kunnen ze zich inschrijven in het boek, zodat de leraren kunnen zien of iedereen er is, en dit later ook nog terug kunnen kijken. Aan de andere kant in het halletje is een kleine keuken. Bovenop het kastje ligt bestek en staan potjes en kruiden. Als ze doorlopen komen ze in de kantine waar ook een paar grote kasten staan. 

Zoals op elke school hebben ze vaak veel spulletjes nodig voor allerlei lessen, en die zijn opgeborgen in deze kasten. Een klein eindje verder is een tafel met lessenaar. Er kunnen precies twee leerlingen naast elkaar zitten. Polly vindt het wel gezellig, zo'n kleine klas. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en er wordt niemand gepest. Zo zou het overal moeten zijn! Aan de andere kant van de bus is een computerlokaal. Hier kunnen de kinderen hun werkstukken maken of informatie opzoeken. Er hangen tekeningen en kunstwerken aan de muur. Dat is leuk, zo kunnen ze zelf ook zien hoe ze vooruit gaan gedurende het jaar. Het lokaal naast het computerlokaal is ingericht voor handenarbeid lessen. Natuurlijk zijn taal en rekenen ook belangrijk, maar er zijn ook veel creatieve beroepen of vakken waarmee je met je handen moet werken. Hier kunnen de kinderen alvast kijken wat ze leuker vinden of waar ze beter in zijn. Soms tekenen of schilderen ze, maar vandaag mogen ze een keer bloemschikken! Dat is leuk, want dat doen ze niet zo vaak. Als het heel mooi weer is mogen ze van de juf ook wel eens buiten schilderen. Dan wordt de schildersezel naar buiten gedragen en kunnen ze genieten van de mooie natuur om hen heen. 

Dit hoort er bij deze Polly Pocket':

  • Polly
  • Rosie
  • Schildersezel

Dit beweegt er in Classroom on the go:

  • Het deurtje kan open
  • De motorkap kan opengeklapt
  • De schildersezel kan uit de set
  • Het pottenbakkerswiel/potje draait

Compleet: Ja

Terug naar overzicht