Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pockets

Hallo, 

Wat leuk dat je komt kijken op deze kleurrijke website die in het teken staat van mijn verzameling Polly Pockets. Als je hier terecht bent gekomen, dan ken je dit speelgoed waarschijnlijk uit je eigen kindertijd of dat van je kinderen. Niets leuker dan jeugdsentiment, toch?! Als dit de eerste keer is dat je wat opzoekt over Polly Pockets, dan is hier alvast een waarschuwing: ze zijn zo leuk dat als je ze gezien hebt, er grote kans is dat je er ook een wil. En als je er eenmaal aan begint... 

De hobby is bij mij een beetje uit de hand gelopen: met ongeveer 430 setjes die een hele slaapkamer in beslag nemen kan ik ondertussen wel spreken van mijn eigen Polly Pocket Museum!

Elke set en elk item uit mijn verzameling vind je hier op de website. De collectie is onderverdeeld in jaartallen en daarbij zie je bij elk jaartal een verzameling foto's. Door op een van de foto's uit het overzicht te klikken krijg je meer afbeeldingen en informatie te zien over de set. Niet alle setjes die ik heb zijn compleet, dus er is ook een overzicht met missende onderdelen

  • 1989 Beach Party (1)_1
  • 1989 Country Cottage (4)
  • 1989 Bridesmaid polly geel (1)

Polly Pocket is een speelgoedhuisje op zakformaat. De popjes zijn zo'n 2 cm groot en je kunt je dus voorstellen hoe klein de huisjes zijn waar ze in wonen. Elk setje heeft zijn eigen bijbehorende popjes en er zijn in de loop der jaren ongeveer 600 verschillende sets gemaakt.  

De aller-aller eerste Polly Pocket is bedacht door Chris Wiggs, die van een leeg make-up doosje een miniatuur poppenhuisje maakte voor zijn dochter. Dit idee werd opgepikt door de de firma Bluebird uit Engeland en zij namen dit speelgoed in productie. 

Omdat dit speelgoed zo leuk is, zal het je niet verbazen dat er meer mensen zijn die met Polly Pockets bezig zijn. Je kunt verschillende websites vinden onder het kopje "linken"