Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Veelgestelde vragen

Zoals dat bij zoveel websites het geval is, komen ook hier regelmatig dezelfde vragen voorbij. Op een aantal vragen over verschillende onderwerpen vindt je hier het antwoord. 


1) Verkoop je ook Polly Pockets
Alle Polly Pockets die je op deze website ziet zijn stukken uit mijn eigen verzameling. Ik ben dol op elke Polly Pocket die ik in de loop der tijd verzameld heb. Hiervan is  niets te koop.
 

2) Wil je dan misschien Polly Pockets ruilen
Zie punt 1: ik heb geen dubbele Polly Pockets en de sets die ik heb wil ik daarom dus graag houden. Ik kan je wel met een gerust gevoel doorverwijzen naar een andere website, namelijk het winkeltje van Polly Pocket time


3) Hoe werkt de website het best? 
Hoewel de website geschikt is voor Tablets en smartphones, is het aan te raden om hem via een desktop/computer te bekijken. Natuurlijk omdat je dan de foto's groter kunt bekijken en dat is gewoon heel erg leuk, maar ook omdat de opmaak en werking ervan gewoonweg beter is op een gewone computer. Bovendien lezen de verhaaltjes en stukken tekst makkelijker via een computer dan op een klein schermpje van een mobiele telefoon. Het goede nieuws voor iedereen is: gelukkig kan je via je mobiel wel alles bekijken, dus ook onderweg kan je je behoefte om even te verdwijnen in een Polly Pocket wereld vervullen.  


4) Kan ik de foto's groter bekijken? 
Ja, dat kan. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is op de foto klikken en je krijgt hem groter te zien. Als je met een computer werkt, dan kan je met je pijltjes naar links of rechts voor de volgende/vorige foto. Op mobiele apparaten kan dat door te swipen. Rechts boven in beeld staat een klein grijskleurig kruisje waarmee je de grote weergave af kunt sluiten 


5) Waarom kan ik bij veel setjes geen extra fotoserie zien? 
Dat antwoord is redelijk eenvoudig: ik heb heel erg veel Polly Pockets. Ik heb ook grote-mensen-handen. En met die grote-mensen-handen is het heel erg lastig om de popjes goed neer te zetten en te laten staan. Daardoor kost het heel veel tijd en vooral heel veel energie om deze fotoseries te maken. Ik ben er dus gewoon nog niet aan toe gekomen. Het leuke hieraan is wel dat je dus een goede reden hebt om regelmatig even terug te komen op de website, want het is wel de bedoeling dat er langzaam aan meer fotoseries toegevoegd worden.


6) In het begin zag ik onderaan de pagina van een setje een diashow, maar nu krijg ik in plaats van een diashow ineens een serie foto's te zien. Hoe kan dat? 
Gelukkig kan je de foto's nog zien, dat is al goed nieuws! Het andere goede nieuws is dat dit mij ook gebeurde en dat dit te maken blijkt te hebben met een instelling van je browser. Hier heb ikzelf geen kaas van gegeten, maar gelukkig was er iemand die er wel verstand van heeft en me uit heeft kunnen leggen waar het door veroorzaakt werd.  Natuurlijk hoef je hier helemaal niets aan te doen, want de serie foto's is net zo makkelijk en ook net zo mooi om te zien als de diashow. Mocht het je nu echt dwars zitten, of krijg je er slapeloze nachten van? Dan is hier een mogelijke oplossing voor je. Deze oplossing werkt in elk geval voor Google Chrome als browser. Ga naar de instellingen van Google Chrome. Typ in de zoekbalk het woord "Flash" in en druk op enter. Bijna onderaan in de lijst met zoekresultaten staat "instellingen voor content".  Klik hierop en ga dan naar het kopje "flash". Hier kan je specifieke sites toevoegen aan je lijst met websites waarop hij altijd Flash moet gebruiken. Als je hier http://mijnpollypocket.nl invoert, dan zou het voortaan weer gewoon moeten werken.  


7) Op enig moment wilde ik je website bekijken maar ik kreeg deze foutmelding: The requested file does not exist. 
Deze foutmelding krijg je te zien als ik bezig ben met het bijwerken van de website. Het maken van de pagina's en het plaatsen van de fotoseries kan ik allemaal "achter de schermen" doen, maar op het moment dat ik dit wil uploaden naar het web, is de pagina enkele minuten niet bereikbaar. Probeer het in dat geval dus later nog eens.