Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Nieuws


27.10.2018

Nieuwe setjes online en foto’s vervangen

De afgelopen week ben ik mezelf een beetje te buiten gegaan aan het kopen van nieuwe Polly Pockets uit het buitenland. Helaas ben ik één keer opgelicht, maar toen daarna de andere setjes bezorgd werden verzachtte dat de pijn behoorlijk. 

Dit zijn de nieuwste setjes:
Polly at animal World1996 Pop up playset Polly at animal world (1).jpg
Polly at the beach1996 Pop up playset Polly at the beach (1).jpg

Polly goes Shopping1996 Pop up playset Polly goes shopping (1).jpg

Polly’s Magnificent Mansion
1996 Pop up playset Pollys magnificent Mansion (1).jpg

Perfume Bracelet:
1992 Perfume Bracelet licht roze (3).jpg

Daarnaast zijn de foto’s van alle ringcases uit 1991 en 1992 vernieuwd, de kleuren zijn na waarheidsgetrouw(er) en de afbeeldingen van de popjes zijn duidelijker. Natuurlijk kan je alle foto’s ook terugvinden het op het leuke Polly Pocket forum. Daar kan je meepraten, opmerkingen plaatsen en nog veel meer!

Admin - 14:46:55 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

06.10.2018

Foto’s vervangen

Misschien is het een van jullie al opgevallen: de laatste weken ben ik druk bezig geweest met het vervangen van foto’s. De foto’s van de setjes die ik als laatste heb weten te bemachtigen waren veel te donker en onduidelijk. En ik ben niet van het half werk, dus ik maak eerst de setjes grondig schoon, indien nodig maak ik nieuwe foto’s en deze komen dan ook meteen op het leuke Polly Pocket Forum. Wist je al dat je gratis lid kunt worden en zo zelf ook je bijdrage kunt leveren?  

De volgende drie setjes die ik onder handen ga nemen zijn Unicorn Meadow, Palomino Pony en Shetland Pony Stable, en daarna… ga ik verder met de nieuwe setjes die ik hier al sinds half augustus heb liggen. Een aantal van de setjes en aanvullingen staan trouwens ook al op de website:

2002 Egg Hunt *nieuw*
Flamingo floatie *nieuw*
Starlight Castle variatie *nieuw*
Dazzling Dog show variatie *aangevuld* 

Vanmiddag staat het schoonmaken van de nieuwe setjes en de serie van drie paarden-setjes op het programma, lekker buiten in het zonnetje! 

tot later!

Admin - 10:51:20 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

12.09.2018

Nieuwe Polly Pocket en meer…

In het begin van dit jaar werd bekend gemaakt dat er een nieuwe serie Polly Pockets op de markt zou komen. Ik heb meteen met Mattel contact opgenomen en ze zouden vanaf half september/begin oktober leverbaar zijn. 

Er zijn op dit moment (als ik me niet vergis) 6 tiny varianten: een camping,- picknick,- aquarium,- kledingkast,- en concert thema. Deze zijn formaat locket en kosten in Amerika bij WallMart 5 dollar per stuk.Daarnaast zijn er 3 pocket formaat modellen: een flamingo floatie, een sneeuwglobe en een cupcake. In Amerika 14,99. Er zijn 5 setjes met losse popjes en toebehoren en verder zijn er nog een paar andere setjes, maar hier heb ik me verder niet meer in verdiept. 

Want….De levering blijkt nogal gecompliceerd. De Flamingo floatie vond ik erg leuk en die heb ik bij bol.com kunnen bemachtigen voor 14,99. De andere sets vond ik niet zo leuk, dus die laat ik even aan me voorbij gaan. De lockets daarentegen vind ik wél erg (HEEL ERG) leuk! Alleen die zijn dus voorlopig niet leverbaar, althans, volgens Bol.com. En Intertoys heeft per e-mail (en in de winkel, even dubbel gecheckt want je weet maar nooit) gemeld ze niet te zullen gaan verkopen. Ik heb ze wel voorbij zien komen voor een bedrag 4x zo hoog als dat ze bij Mattel vragen. Niet zo leuk. Aangezien het niet mogelijk is ze via Mattel te bestellen, en het nogal kostbaar wordt om ze uit het buitenland te halen, wachten we dus maar rustig af. 

Ondertussen kan ik jullie wel de flamingo floatie laten zien:
41529201_1795203377201427_7962372108355371008_n.jpg

Het setje is groter dan de pockets van vroeger, en de kwaliteit van het plastic is te vergelijken met de Polly Pockets van 1998-2002, niet heel erg stevig (vind ik).
Bij het setje zitten twee popjes, Polly en Lila. Er zitten twee zwembandjes bij die de popjes kunnen gebruiken en een velletje stickers.

De popjes hebben flexibele benen (a-la-categorie “oh foxy foxtrot met je elastieken benen”) maar zijn toch wel grappig. Ze blijven niet heel goed staan, want de setjes hebben niet van die inkepingen zoals de ouderwetse series, maar daar heeft Mattel iets op bedacht: er zitten stickertjes bij. Deze stickers kan je op de set plakken waar je ze hebben wil. De popjes blijven vervolgens op dit stickertje staan, het lijkt een soort van magnetisch, want het stickertje plakt niet aan de bovenkant en het popje niet aan de onderkant. Erg leuk bedacht! Ik vraag me alleen af wat je doet als de stickers hun kleefkracht verliezen. Ik ben dus alleen wel vergeten de losse dingetjes apart op de foto te zetten.

Het hoofd van de flamingo kan je inklappen zodat hij netjes tegen de pocket aan ligt, of rechtop zetten. Als je het setje dan open doet zie je dat er een “schoep” aan vast zit, en met die schoep kan je golfjes maken als je water in het setje doet. Er zitten wat klepjes en deurtjes die open en dicht kunnen en op de duikplank zit al een sticker geplakt zodat de popjes daar op kunnen blijven staan.
Flamingo Floatie.jpg

Zo ziet hij er van de binnenkant uit. Ik vind het al met al een leuke set. Je moet hem niet vergelijken met de “vintage” sets waar we met zijn allen zo gek op zijn, maar ik denk dat er een hele generatie jonge meisjes is die veel speelplezier zullen beleven met deze nieuwe serie.

Dan het andere: ik ben begonnen met het herstellen van het forum. Dat wil zeggen: alle berichten over setjes heb ik verwijderd en ik begin nu van voor af aan opnieuw. Dit gaat langzaam, want ik kijk per setje wat er moet gebeuren: controleren, goed schoonmaken, website bijwerken en eventueel nieuwe foto’s maken en daarna komt het op het forum. Ik heb ongeveer 390 setjes/boekjes/dingetjes. Je kunt je voorstellen dat dit even tijd in beslag gaat nemen, maar zoals mijn wederhelft dan zegt: wat in het vat zit verzuurt niet. Dus, de komende tijd zal je ook hier af en toe zien dat informatie aangepast is of foto’s vervangen zijn.

En tot slot: ik heb een heleboel nieuwe setjes die ook nog op de foto gaan en op de website komen. Onder andere: een complete set Dream World, Royal Bracelet, de carousel uit 2002, een Assepoester hoofd en een Ariël hoofd, setjes worden aangevuld met popjes en…. teveel om op te noemen, dus houd de site in de gaten!

Admin - 16:20:10 | Een opmerking toevoegen

07.08.2018

Dubbele setjes te koop op marktplaats

Afgelopen week heb ik een paar prachtige Polly Pockets over kunnen nemen van iemand, ze zijn in heel goede staat en allemaal nog compleet, én mooi schoon. Een paar zijn er een beetje verkleurd, maar ook dat mag de pret niet drukken. 

De komende dagen ga ik ze allemaal op marktplaats zetten, dus mocht je interesse hebben, kijk dan even hier: mijn marktplaats Polly Pocket advertenties

Graag alleen bieden via marktplaats zodat het allemaal eerlijk blijft voor iedereen, ik heb er zelf namelijk ook een hekel aan als ik “voor de schermen” de hoogste bieder ben en er dan “achter mijn rug om” een deal wordt gesloten…Dat valt dan altijd zo tegen ;-)

Admin - 17:17:56 | Een opmerking toevoegen

04.08.2018

Daar ben ik weer

Het was een hele tijd stil, ik had ook al een hele tijd geen nieuwe sets meer gekocht en aan foto’s maken van de Polly’s die ik al had kwam ik ook niet toe. De foto’s maken voor op deze website lukte niet zo goed als dat ik wilde en toen bleek dat alle foto’s van het forum verdwenen waren na een opschoning van de server (dat is nog niet opgelost) verloor ik de moed een beetje en heb ik een tijd lang geen Polly Pocket gezien of aangeraakt. Dat zal ze leren ;-) 

Maar, ook aan dat soort periodes komt een eind. Ik ben nog naarstig op zoek naar een andere oplossing voor het forum, maar ondertussen heb ik wel een aantal nieuwe setjes gekocht, ze staan nog niet op de foto, want ook daar heb ik de oplossing nog niet voor, maar ook daar wordt aan gewerkt. Over een poosje kunnen jullie hier dus weer wat nieuwe setjes verwachten. 

Groetjes en tot snel!

Admin - 12:45:20 @ algemeen | Een opmerking toevoegen