Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Rides and Surprises

Lauren, Rosie, Billy en Polly gaan met zijn vieren een dag naar een pretpark. Als ze aankomen zien ze het reuzenrad al van ver draaien en ze horen mensen lachen en gillen bij de grote waterglijbaan. Ze kopen hun kaartjes bij het stalletje vooraan in het park en lopen door de draaihekjes het terrein op. Er is een mooie plattegrond getekend onder het plateautje van de draaihekjes, zo kunnen ze kijken waar ze heen kunnen en wat een handige looproute is. Het stel besluit om juist in tegenovergestelde volgorde het park te bekijken. Het is nog vroeg en de meeste mensen volgen de aangegeven wandelroute waardoor het daar dan extra druk is. Ze begonnen met een kopje thee op het terras achter de grote glijbaan, nu is het nog lekker rustig en zo kunnen ze meteen even bijkletsen, want ze zien elkaar niet zo heel vaak. 

Als ze hun weg vervolgen lopen ze binnen in een kamer waar allemaal lachspiegels in staan. Er is een spiegel die je er heel klein, een spiegel die je er heel groot en een spiegel die je je op zijn kop laat zien. Om beurten gaan ze op het draaischijfje staan om zichzelf eens op een andere manier te bekijken. Een kleine verdieping hoger is nog een klein restaurantje, maar ze hebben net thee op en ze hebben zelf broodjes meegenomen om tussendoor te picknicken, dus dit slaan ze over. 

Weer een verdieping hoger, onder het gele dakje, is plaats voor de wachtrij voor de grote waterglijbaan. Hier kan je met een bootje naar beneden glijden. dit gaat supersnel en ze hebben er alle 4 heel veel zin in! Om de wachttijd wat leuker te maken heeft het park er een groot bord neergezet dat eruit ziet als een clown. Er zit een gat in en als ze daar achter gaan staan zien ze eruit als een clown. Iedereen die dat wil kan hier een foto van zich laten maken. Even later staan ze vooraan in de rij en om beurten glijden ze naar beneden. Vooral Rosie heeft het goed naar haar zin, ze steekt haar armen in de lucht en schatert van het lachen. 

Aan het eind van elke dag wordt de glijbaan gesloten, het gele dakje gaat dan dicht en het doorzichtige koepeltje bovenop gaat open. Hier hangen een paar ballonnen en het is een vrolijk gezicht. Gelukkig is de dag van Lauren, Rosie, Billy en Polly nog lang niet om. Na een verdiende lunchpauze gaan ze kijken bij de zeehondenshow, de zeehond kan een bal op zijn neus laten balanceren en tegelijk rondjes rond de fontein lopen en krijgt daarna een visje als beloning. Zeehonden maken zulke leuke geluidjes! Nu is het dan eindelijk tijd voor het reuzenrad, hier heeft Polly de hele middag naar uitgekeken. Vanuit het reuzenrad heb je zo'n mooi uitzicht over het park en over de omgeving. Ze genieten met volle teugen tot ze een paar rondjes later weer uitstappen. Op de terugweg zien ze dat er voor de waterglijbaan toren een souvenirstalletje is geopend. Ze lopen er langs en bekijken even wat er allemaal voor leuks is. Ze besluiten geen souvenir mee te nemen, maar nemen wel een ijsje bij het stalletje onder de glijbaan. Heerlijk! 

Aan het eind van de dag lopen ze nog een rondje door het park en komen langs een bosje. Lauren hoort wat bewegen en als ze goed kijkt ziet ze een konijn in het bosje zitten. Een medewerker van het park vertelt dat dit konijn daar al jaren zit en dat ze hem Bob hebben genoemd. Hij hoort inmiddels gewoon bij het park. Wat leuk!

Het setje wordt ook wel Ferris Wheel and Tower Slide genoemd, er hoort ook nog een klein los item bij, namelijk een plateautje met draaiende theekopjes. Deze heb ik wel maar staat nog niet op de foto. 

Dit setje hoort bij de Fun Fair serie. Die serie bestaat uit meerdere setjes: Duck ChaseSpin Pretty Carrousel (en Spin Pretty Carrousel variatie), Rocket Ride en de  Silly Spinner  set bij. Er is ook nog een variatie van de Rides and Surprises set.


Terug naar overzicht