Leuk dat je komt kijken in de wondere wereld van Polly Pocket

Polly Pocket CD Player

Dit setje met grotere popjes, dat in 1998 gemaakt is, stelt een discman voor. De generatie die nu opgroeit met de nieuwe Polly Pockets zal niet weten waar ik het over heb. Dus, een kleine uitleg voor de jongeren onder ons: als je vroeger muziek wilde luisteren als tiener, dan moest je 1) naar de winkel om een cd te kopen. 2) zorgen dat je batterijen had die opgeladen waren. Minstens 3. Eigenlijk 6, want ze gingen niet zo lang mee. 3) de cd in je discman stoppen, die dus nog groter is dan een cd en minstens 3 cm dik. Die propte je vervolgens in je jaszak/rugtas en dan, geachte dames en heren, kon je onderweg muziek luisteren. Je sleepte je achteraf gezien een breuk, maar heej, muziek onderweg, en dan nog wel op een cd in plaats van een cassettebandje, dat was dus écht wel heel hip, en handig, want geen pen nodig om door of terug te spoelen naar een ander nummer. Hoezee! Daar hebben ze bij Mattel op in gespeeld door dus deze Polly pocket Cd player te maken, en niet één, maar twee verschillende. De variant van dit setje heb ik helaas nog niet, maar wie weet wat de toekomst brengt. 

Deze Cd speler ziet eruit als een Disc-man. Er zitten een aantal knopjes op. Het eerste knopje is om de set te openen, daarnaast zit het "volgende" knopje, het "play" knopje, een "terug" knopje en een "stop"knopje. 
Door op het meest linkje knopje te drukken gaat de set open. In de deksel zie je dan een DJ stand en op de achtergrond allerlei lampen voor in de disco. Onderin is links achterin de wc en rechts achterin is de bar. Er staan hier en daar wat stoelen en er is een dansvloer. Dit setje werkt op 2 AAA batterijen die aan de onderkant van de set te verwisselen zijn. 

Dit hoort er bij deze Polly Pocket:

  • Polly
  • Rick
  • Lila

Dit kan er bewegen in deze Cd Player set:

  • Druk op het meest linkse knopje om de set te openen
  • Druk op een van de andere knopjes voor een melodietje
  • Zet de popjes op de standaardjes in de dansvloer en laat ze bewegen door aan de lamp te draaien
  • Het deurtje van de wc kan open

Compleet: ja


Terug naar overzicht